BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHamileler için korkutan Kovid-19 araştırması----

Hamileler için korkutan Kovid-19 araştırması

Hamileler için korkutan Kovid-19 araştırması
11 Ekim 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

Obstetrics and Gynecology dergisinde yayınlanan bir makale, korona virüsün hamile kadınlar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Araştırmada, her 4 hamile kadından 1'inin Kovid-19 semptomlarının 2 aydan fazla sürdüğü ortaya çıktı.

Eklemlerde ağrı,  baş ağrısı, nefes darlığı, yüksek ateş ve tat alma yetisinin kaybı gibi korona virüs semptomları ile ilgili bir araştırma uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu…

Obstetrics and Gynecology isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bazı hamile kadınlarda Kovid-19 semptomlarının 2 aydan daha fazla bir süre kaldığı ortaya çıktı.

YÜZDE 25’İNDE 2 AYDAN UZUN SÜRÜYOR

Hamile kadınların korona virüs semptomlarının genelde orta düzeyde olduğunun belirtildiği araştırmayı California San Francisco Üniversitesi ve UCLA birlikte gerçekleştirdi. İki kurum, ABD genelinde hamileyken Kovid-19 tespit edilen 594 kadını inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda kadınların yüzde 40’ı hastalıklarının tespitinden sonraki dördüncü haftada bile semptom gösterirken, kadınların yüzde 25’i ise 2 aydan daha uzun süre semptomlarla yaşadıklarını söyledi.

Araştırmaya katılan kadınlar arasında en sık görülen semptomların öksürük, boğaz ağrısı, eklem ağrısı ve yüksek ateş olduğu belirtildi. Hamile kadınlar üzerinde yapılan araştırmada semptomların ortalama vücutta görülme süresinin 37 gün olduğu belirtildi.

22 Mart ile 10 Temmuz arasında Kovid-19 tespit edilen hamile kadınların dahil edildiği araştırmayı yürüten Dr. Vanessa Jacoby, “Hamilelikte Kovid-19 semptomları çok daha uzun süre kalabiliyor ve sağlığa çok daha fazla etki edebiliyor” ifadesini kullandı.

Korona virüs tablosunda dikkat çeken yenilik!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in son durumu

İngiltere'de vakalar üç katına çıktı, kısıtlamalar geri geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)