BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas, esir takası şartını açıkladı----

Hamas, esir takası şartını açıkladı

Hamas, esir takası şartını açıkladı
27 Aralık 2023 - 03:09 www.finansgundem.com

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes ihtimali hakkında konuştu. Hamdan, esir takası için en önemli şartın Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durması gerektiğini ifade etti

Hamas, İsrail ile yeni esir takası konusundaki önemli şartlarının Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durması olduğunu açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Hamas'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes ihtimali hakkında konuştu.

Son zamanlarda esir takası müzakerelerine ilişkin girişimler ve öneriler konusunda çok fazla konuşmaların yapıldığını belirten Hamdan "Burada Hamas'ın net tutumu şudur; halkımıza yönelik Nazi (İsrail'in) suç saldırılarının durması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

''ATEŞKES KONUSUNDA OLGUN BİR GİRİŞİM YOK''

Gazze halkının İsrail'in daha fazla katliamla ihlal edeceği bir geçici ateşkesi beklemediğini söyleyen Hamdan, "Aksine saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını bekliyor. Ateşkes konusunda henüz olgun bir girişim yok ve işgal ordusu geriye doğru ilerlemek için taktik değiştirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Hamas yetkilisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 Ekim'den beri gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 21 bin sivilin öldüğünü ve 54 bin sivilin yaralandığını kaydetti.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Gazze'ye çirkin mesaj

 

Mısır'ın Gazze'de "üç aşamalı ateşkes" teklifinde bulunduğu iddiası

 

Gazze'de ölen Filistinlilerin sayısı 20 bin 424'e yükseldi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)