BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank'tan ilave kredi açıklaması----

Halkbank'tan ilave kredi açıklaması

Halkbank'tan ilave kredi açıklaması
08 Ekim 2014 - 17:58 www.finansgundem.com

Halkbank, kullandırılan bir krediyle ilgili olarak basında çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu

Halkbank'ın KAP'ta yer alan açıklaması şöyle:

''Bir basın yayın organının 08.10.2014 tarihli nüshasında; Bankamızca kullandırılan bir kredi hakkında Banka müfettişi olduğunu iddia eden kişinin ihbarına atıfla gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarda bulunmak suretiyle kamuoyunu yanıltıcı, Bankanın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber yapıldığı anlaşılmaktadır.   

Söz konusu kredi, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Bankamızın kredilendirme esas ve usulleri çerçevesinde tahsis edilmiş, kullandırılmış ve teminat altına alınmıştır. Kredinin anapara ve faizleri, ödeme tablosuna uygun şekilde tahsil edilmektedir. Firmaya kredi taksitlerini tahsil amacıyla ilave kredi kullandırılmadığı gibi kredinin anapara ve faizlerinde önemli tahsilat sağlanarak kredi riski azaltılmıştır. 

Anılan kredilendirme işlemi için düzenlemelere aykırı davranıldığına dair Banka bünyesinde herhangi bir denetim raporu bulunmamaktadır.   

Gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarda bulunmak suretiyle kamuoyunu yanıltıcı, Bankanın güven ve itibarını sarsıcı nitelikteki haber ile ilgili olarak yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla yukarıdaki açıklamalar kamuoyunun bilgisine sunulur.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)