BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHalkbank'ın kazandığı ihalede yeni gelişme!----

Halkbank'ın kazandığı ihalede yeni gelişme!

Halkbank'ın kazandığı ihalede yeni gelişme!
18 Aralık 2015 - 07:12 www.finansgundem.com

Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için açılan davası reddedildi

Mardan Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi.
 
BAŞKA BİR MAHKEMEYE BAŞVURULDU
 
Otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin de ihalenin feshi için bir başka mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Bu dava karara bağlandıktan sonra Mardan Otel'in satışı netlik kazanacak. Güçlü İnşaat'ın avukatı Ali Kuş, ihalenin usulüne uygun yapılmadığı iddiasıyla feshini talep ettiklerini söyledi.

HALK BANKASI İCRADAN ALMIŞTI
 
Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilip borçlarından dolayı 2 Kasım günü Antalya 6'ncı İcre Müdürlüğü'nce Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satılan Mardan Palace Otel ihalesinin feshi için dava açılmıştı. 

Oteli inşa eden alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Satış ilanının usulüne uygun yapılmadığını, ihale saatine uyulmadığını ve rüçhanlı alacaklıların oluru alınmadan ihalenin gerçekleştirildiğini iddia edilen dava dilekçesinde, ihalenin feshi talep edildi.
 
FESHİ DURUMUNDA 36 MİLYON LİRA CEZA ÖDEYECEKTİ

Güçlü İnşaat, aksi durumda ihalenin feshini talep eden firma satış bedelinin yüzde 10'u oranında, yani 36 milyon lira ceza ödeyecekti.

NELER OLMUŞTU?

Mardan Palace için haziran ayında icradan satış kararı alınmış,  otelin sahibi AST İnşaat Turizm Taahhüt A.Ş.’nin son dakikada borç ödeme vaadine bulunması nedeni ile iptal edilmişti. Kasım ayı başında yapılan ihaleyi ise Halkbank kazanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)