BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'a sendika uyarısı----

Halkbank'a sendika uyarısı

Halkbank'a sendika uyarısı
04 Şubat 2014 - 16:24 www.finansgundem.com

Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası, fazla mesailerin ve hakkedişlerle ilgili olarak Halkbank yönetimine mektup yazdı

Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BANK-SEN), fazla mesai ödemelerinin aksatılması ve çalışanların hak kayıplarına uğraması ile ilgili olarak Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne yazdıkları mektupta, “Sendikamız da bu kapsamda Halk Bankası çalışanlarının sendikal örgütlenmesi için faaliyetlerine devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
BANK-SEN tarafından, çalışanların fazla mesai ücretlerinin aksatılması ve hak kayıplarının yaşanmasıyla ilgili olarak Halk Bank Genel Müdürlüğü’ne yazılan mektupta, “Sendikamıza, uzunca bir süredir çok sayıda Halk Bankası personelinden çalışma koşullarına dönük olarak birçok şikâyet ulaşmaktadır. Bu şikâyetlerin başında uzun yıllardır fiili olarak fazla mesai yapılmasına karşın fazla mesai ücretinin ödenmemesi gelmektedir. Yönetiminizin bilgisi dahilinde, 2014 yılı başında yasalarda ve yönetmeliklerde yeri olan fazla mesai uygulaması için işçinin rızasının alınmasına dönük taahhütname imzalatılması girişimleri, ne yazık ki geçmiş yıllarda böyle bir rıza alınmadan ve fazla mesai ücreti ödenmeden fiili olarak fazla mesai yaptırıldığını göstermektedir. Çalışma mevzuatı, normal çalışma süresinin üstünde yapılan çalışmalar için fazla mesai ücreti ödenmesini işverenin inisiyatifine bırakmayarak zorunlu hale getirmiş, hatta işten ayrılma durumunda dahi geriye dönük olarak bu ücreti talep etme hakkı tanınmıştır” denildi. Fazla mesai uygulaması ile ilgili olarak çalışanların ve üyelerin yanıt beklediği sorular olduğu belirtilen mektupta şunlar kaydedildi:
“Bu bağlamda Halk Bankası çalışanları, geçmiş yıllarda yapılan fazla mesailere ilişkin olarak yakın dönemde herhangi bir ödeme yapılıp yapılmayacağını; yapılacaksa bu ödemelerin hangi kapsamda ve nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirilmeyi talep etmektedirler. Bilindiği üzere, çalışma mevzuatında fazla çalışma süresinin toplamının bir yılda 270 saatten fazla olamayacağı belirtilmektedir. Çalışanlar, bu konuda üst limit olan yıllık 270 saatlik fazla mesai süresinin nasıl hesaplandığı ve tespit edildiği hususuna açıklık getirilmesini ve geriye dönük fazla mesai ücretlerinin ödenmesinde uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgilendirilmek istemektedirler. Sendikamız, çalışanların talebini kendi talebi olarak sahiplenmektedir. Fazla mesailerle ilgili olarak dile getirilen soru(n)lara ilişkin olarak yönetiminizce net yanıtlar üretileceğini ve yönetiminizin çalışanları ve kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğuyla hareket edeceğini öngörüyoruz.”
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah AKAR18 Nisan 2015 21:23

    Arkadaşlar taşıdığı politik görüş ve taraf ne olursa oldun ülkemizde 12 Eylül 1980 tarihinden sonra sendikacılık bitmiştir. Sadece küçük firmalarda yaptırım güçleri vardır. Büyük kurumlarda (bankalar gibi) sadece aidat toplayan ve bu aidatlar ile saltanat süren sendika ağaları oluşmuştur. Bankacılık çalışanlarının durumu vahimdir. Çözüm bunlara Avrupa ülkelerinin çalışma standardını devşirmekten geçer. Ama kim yapabilecek?

  • Orhan26 Şubat 2014 16:32

    Banksen'in medyatik olma derdinde bir sendika olduğunu düşünmüyorum.Emlak Bankası'nda çalıştığım dönemde bankanın kapatılmasına karşı gerçek bir mücadeleyi banksen'de sürdürmüştük.Tam kamu bankaları özelleştirilecekken öz finans iş diye sendika ortaya çıkıveriyor.Genel Başkanı'da Halk Sigorta'da genel müdür danışmanı. İşe bak hele. Yandaş ve sarı sendikacılık çalışanlara hiçbirşey kazandırmaz. Geçmişte de kazandırmadı gelecekte de kazandırmayacak.

  • serdar05 Şubat 2014 12:53

    Allaha havale ettik bu bankayı üç kişiyle şube açarlar sonra hedef hedef hedef derler çalışanın e-mail ile sabaha tayinini çıkartırlar evleneni eşinden doğum yapanı çocuğundan ayırırlar!!

  • turgut04 Şubat 2014 22:16

    hangi öz finans iş!! üye toplamak için banka çalışanlarına üstleri tarafından baskı yaptıran sendikamı??!!

  • ali04 Şubat 2014 19:19

    Valla birisi çıkıp bunları söyebiliyorsa helal olsun.Hiç bir banka farketmez kim kimin hakkına göz dikiyosa hesabı sorulsun.A sendikası olur B sendikası olur yeterki birileri artık şu bankcılık sektörü içerisindeki çalışanların hakkını gerçekten savunsun !

  • Asil04 Şubat 2014 17:44

    ödesinler artık bi zahmet

  • Yakup04 Şubat 2014 16:56

    Bank-Sen bak sen... bizim haklarımızı savunmak size mi düştü, fazla mesai konusundan adamlar rant devşirecek akılları sıra. şuan gündemde fazla mesai ücretleri var, öz finans iş sendikası da girişimlerde bulundu, bankalar hükümetten 15 gün daha süre istemiş yakında ödenmesi söz konusu zaten, bu bank-sen ödeneceğini anlayınca medyayı da kullanıp kendilerinin mektubu sonucu ödendi havası oluşturacaklar akılları sıra köftehorlar, biz medyatik sendika değil gerçekten iş yapan sendika istiyoruz...