BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'a ABD'de bir ret daha ----

Halkbank'a ABD'de bir ret daha

Halkbank'a ABD'de bir ret daha
26 Aralık 2020 - 03:08 www.finansgundem.com

Reddi hakim başvurusu Hakim Berman tarafından daha önce reddedilen Halkbank’ın bir üst mahkemeye yaptığı alınan kararının bozulması talebi de reddedildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davada reddi hakim başvurusu Hakim Richard Berman tarafından daha önce reddedilen Halkbank’ın bir üst mahkemeye yaptığı başvuru sonuçlandı. Bankanın reddi hakim konusunda alınan kararının bozulması talebi de reddedildi.

Halkbank bir üst mahkeme olan New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Ancak başvuru reddedildi. Üç üst mahkeme hakiminin aldığı, önceki gün açıklanan karar sonrasında, Halkbank’ın bundan sonra üst mahkemelere yapacağı yeni bir başvuru şansı bulunmadığı belirtildi.

28 Şubat’ta seçilecek 12 kişilik jüri heyetiyle birlikte, New York’ta devam eden Halkbank davası, 1 Mart’ta başlayacak seri duruşmalarla karara bağlanmış olacak.

Halkbank’ın üst mahkemelere yaptığı tüm itirazlar reddedildi

Hakim Berman, Halkbank’ın daha önce ABD’de yargılanamayacağı, özel ve ayrıcalıklı yargılanma ve davanın düşürülmesi talebi konusunda yaptığı başvuruları reddetmişti.

Halkbank, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Yargıcı Berman tarafından reddedilen tüm kararı bir üst mahkemeye taşımış, üst mahkemeler Halkbank’ın kararı temyiz etme başvurusunu değerlendirmeye almıştı.

Halkbank’ın, şimdiye kadar bir üst mahkemelere yaptığı itirazların tamamı önceki gün alınan son kararla reddedilmiş oldu. Hakim Berman, Halkbank’ın jürili duruşmaların 2022 yılında yapılması talebini de kabul etmemiş, jürili duruşmaların 1 Mart 2021 yılında başlamasına hükmetmişti.

“Halkbank’ın lehine bir sonuç çıkması zor görünüyor”

Reza Zarrab, Mehmet Hakan Atilla ve Halkbank davasını başından beri takip eden New York Barosu avukatı Cahit Akbulut, önümüzdeki Mart ayında yapılacak jürili seri duruşmalarda karara bağlanacak Halkbank davasının büyük bir olasılıkla banka aleyhine sonuçlanacağını öngördüğünü söyledi.

Avukat Akbulut amerikaninsesi.com'a, Halkbank aleyhine bir üst mahkemede alınan son kararla birlikte tüm üst mahkeme yollarının kapandığını, Halkbank’ın şimdiye kadar Amerikan mahkemelerine yaptığı tüm başvuruların aleyhine sonuçlandığına dikkat çekti.

Avukat Cahit Akbulut

Akbulut, New York’ta Halkbank’ın aleyhine davanın açılması sonrasında bankanın uzun bir süre duruşmalara çıkmamak için gönderilen tebligatları kabul etmeyerek uzun bir süre direndiğini, daha sonra da özel ve sınırlı bir şekilde yargılanmayı talep ettiğini belirterek, “New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi ve üst mahkemelere Halkbank yaptığı tüm başvuruların tamamı reddedildi. Halkbank’ın davadaki durumunun giderek zorlaştığını görüyoruz. 1 Mart’ta başlayacak seri duruşmalarda karara bağlanacak Halkbank davasının büyük bir olasılıkla banka aleyhinde sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Duruşmaların sonucunda Halkbank lehine bir beraat kararı çıkmaz. Ya suçlu bulunur ya da Halkbank’ın suçunu tamamen ya da kesmen kabul etmesiyle taraflar anlaşabilir” dedi.

“Baskılar Halkbank’ın durumunu zorlaştırdı”

Avukat Akbulut, Türkiye ile ABD arasında ilişkilerin oldukça sıkıntılı bir dönemde olduğunu, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararları ile, şimdiye kadar Amerikan yargısına ve mahkeme hakimine yapılan siyasi baskıların şartları Halkbank aleyhine çevirdiğini belirtti.

Akbulut, “Şimdiye kadar alınan kararlar ve Halkbank ile Reza Zarrab arasındaki siyasi pazarlıkların Amerikan basınında yoğunlukla işlenmesi jüri üyeleri ve hakim üzerinde büyük bir baskı yaratacaktır. Bu durumda duruşmaların sonunda, Halkbank’ın suçsuz çıkmasının nerdeyse imkansız olacağını tahmin ediyorum. Şimdiye kadar Trump’ın başkanlık döneminde sonuçlanmayan Halkbank davası ve Reza Zarrab’ın henüz hüküm giymemiş olmasının Joe Biden’ın göreve başlamasıyla farklı bir şekilde devam edeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Halkbank neyle suçlanıyor?

Geçen yıl Ekim ayında Halkbank aleyhine New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde açılan davada şu suçlamalara yer verilmişti:

''ABD‘yi dolandırmak amacıyla komplo kurmak, ‘Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı’ İran’a para transferleri yaparak ihlal etmek için komplo kurmak, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankacılık ve finans sistemini dolandırmak amacıyla komplo kurmak, kara para aklamak, kara para aklamak amacıyla komplo kurmak.''

Halkbank aleyhinde 15 Ekim 2019 tarihinde açıklanan 45 sayfalık iddianamede, Halkbank yönetiminin Türk hükümetinin üst düzey yetkilileri tarafından desteklendiği ve korunduğu da iddia edilmişti.

Halkbank’ın 2012-2016 yılları arasında İran’ın uluslararası piyasalarda petrol ve doğal gaz satışından elde ettiği geliri harcamasına imkan veren bir tezgahın, paravan şirketler ağını kullanarak uygulanmasına yardımcı olduğu ve bunun da ABD yaptırımlarının ihlalini oluşturduğu iddia edilmişti.

İddianamede Halkbank’ın yaptığı transferlerin yaklaşık 20 milyar doları bulduğu öne sürülmüştü. (amerikaninsesi.com)

Halkbank'ın başvrusu reddedildi

 

Halkbank hisselerinde Donald Trump etkisi

 

Zarrab Halkbank davasında yeniden tanık olacak mı

 

Halkbank avukatları mahkemeden davanın düşürülmesini istedi

 

Halkbank'ın reddi hakim talebine mahkemeden ret

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim28 Aralık 2020 15:25

    Amerika nın asillerinden  adalet falan bekleyen ancak fetonun  p..çler pkk nın  p..çleri ve homo katillerdir.   Baksana kaç siyahi vatandaş  öldürüldü!  Bir tek polis ceza almadı!  Bu hayvanların ruhunu dolara ve güce satmış.  Evsizlerin yattığı banklara çivi çakan bu ahmaklar köpekleri için çıldırırlar!  Bu hayvanatlardan bizde de çok var!  Tabi Allah ında bir hesabı var!   

  • Mehmet Yıldız28 Aralık 2020 14:17

    Adamlara bak yok amerikan bankalarını dolandırmış, yok kara para aklamış gidin bakın bugün dünyada terör örgütlerinin yarıdan fazlasının finansörlüğünü amerikan gizli örgütleri ve yardım kuruluşları yapıyor ama kimse sesini çıkaramıyor. Sen senin çıkarlarına göre hareket etmedi diye iranı bitirme noktasına getir birgün iran bunlardan tazminat isterse bakalım nasıl ödeyecekler. Bizde amerikaya kanadayla ticaret yapmasını yasaklayalım kanada bizim çıkarlarımıza uymuyor amerikalı bankalar ve şirketler bakalım buna uyacaklarmı? saçmalıktan başka birşey değil.

  • Şenol28 Aralık 2020 09:51

    Yeter artık yıllardır halkbankta zarardayız. Her ay düzenli alıyorum maliyet düşürüyorum maliyet 8 lira. 50.lira olmadan çıkmam.

  • hasan27 Aralık 2020 12:42

    ceza gelmeden önce özelleştirilmeli bence zaten arpalık yeri gibi hem devletin sırtından yük kalkar hemde eli güçlenir.

  • Hi27 Aralık 2020 20:31

    Arpalığın ne olduğundan haberin yok.

  • Borsacasusu27 Aralık 2020 11:08

    Ne kadar cahilce yorumlar... bankayı kapat cezadan kurtul....ya siz köy bakkalımı kapatıyorsunuz....ceza konusunda uzlaşmaya var.... banka bu davadan kurtulunca hisseleri üç katına çıkar....ondan sonra ozellestir....hepsi bu.....

  • Kamilll27 Aralık 2020 05:42

    Demokrasi safsatasının arkasına sığınıp gemisini yürüten abd...

  • reis26 Aralık 2020 22:30

    bu tür arkayı dolanma hareketlerini yapanların sonu ne olmuştu hiçmi hatırlamadılar.zerrap şerefsizi ve ortaklarının yediği naneler daha çok baş ağrıtacak demdi demeyin..

  • Keşke diyorum26 Aralık 2020 20:59

    Aslında olması gereken anlaşma yoluyla bir kaç milyar usd de anlaşıp trump başkan iken onuda taksite bölebilirdik şimdi ne olacağı mechul

  • Kamil26 Aralık 2020 19:58

    yol verirken düşünülecekti ilerde başımıza neler gelebileceği. Bankanın tasfiyesiyle falan olmaz bu işler.Kamu bankasından kamu sorumludur. Caatsa anlamı ' Abd nin ''  hasımlarıyla yaptırımlar yoluyla mücadele yasası'dır. Yani abd seni düşman görüyor ve sen bu yasaya tabi olacak işler yapmışsın. İroniye bak ,Nato'da hem müttefiksin hem düşman. Lehimize bir şeyler olmayacak. Onu anladık

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Aralık 2020 14:09

    ABD ve AB bizim asla dostumuz ve ortağımız değildir.ülkemizdeki tüm pislikleri , krizleri, askeri darbeleri ve şehitlerimizi öldürünler değilmi.bizler güçlü olup sanayileşmemiz ve kanunlarımızı daha da güzel yapmamız gerekmektedir.bugün selahatten demirtaş AB mahkemesi af diyor bu kişi binlerce kişinin ölmesinden sorumlularından olup, ispanya daki hiç bir ölüme neden olmayan ayrılıkcı partiye farklı karar veriyor.kılıçtaroğlu denen sahısta bunların avukatlıığın yapıyor.

  • Açık ve Net26 Aralık 2020 12:17

    Bunlara aldırış etmeyin eğer hisse fiyatında geri çekilme olursa ki muhtemeldir,üstten verdiklerinin hepsini geri alacak yabancı,çünkü bankanın ceza alması bile belirsizliğin bittiği anlamına gelir ki bu hisseyi uçurur satan sattığı ile kalır,ama fiyat düşmesine rağmen yabancı ilgisi yoksa o zaman uzak durun girecek olan sandığımızdan daha büyük demektir o durumda.

  • Yorum26 Aralık 2020 12:02

    Birde abd ye kendi çıkarları için mesela petrol için terörü desteklemekten dava açabilirsiniz ve bu davadan ciddi cezalar verebilirsiniz tabi tüm bunlar için ülkenin döviz rezervleri tüm dış borcu karşılayacak yeterlilikte olmalı

  • Ümit Ersoy 26 Aralık 2020 12:01

    Geçmiş olsun

  • Yorum26 Aralık 2020 11:11

    Ulan adamlar halkbankaslına sırf dolarla işlem yaptı diye dava açtı Türkiye davayı kabul etmem diyince günlük şu kadar ceza veririm dedi katlamalı ceza mecburen katıldık ama biz ülkemizde darbe yapan abd ye çıtımızı çıkaramıyoruz darbeyi abd yaptı bile diyemiyoruz ne iş ya aç darbe davasını abd ordu suna ordu mensubuna davayı katılmazsan şu kadar günlük ceza de aç fötöye davayı yataklık eden ülkeye günlük şu kadar ceza de bak veriyorlar mı vermiyorlar mı aç Bi dava daha ypg pkk ya silah verdin silahlar benim ülkemi tehtid ediyor teröristlerden senin verdiği silahlar çıkıyor de ver cezayı yağdır cezayı abd merkez bankasını sars adamlar burnumuzun dibinde operasyonlar yapıyor ama biz bişey yapmıyoruz rahibide teslim ediyoruz

  • Nedim26 Aralık 2020 18:14

    Abuk subuk konuşmayın sersemler!    Amerika nın Ortadoğu da ayağını kesen Türkiye dir!   Azerbaycan  Karabağ birleşmesi Türkiye sayesinde oldu.  Bunların eline fırsat geçse  bir kaşık suda  boğacak   lime lime doğrayacak.   Bu çok belli!   klavye başında hava gazı  üreteceğine  vatanına  milletine sadık ol yeter.  Kripto kemal gibi kuru sıkı sallayıp  feto avukatlığı yapma yeter.   Ama siz bunu da beceremezsiniz güdük aklınızla!

  • Yeter26 Aralık 2020 13:00

    Keşke bu dediginiz olsa ama cesaret lazım. Bizde diğer ülkelere işledikleri suçlardan dava açabilsek. Sadece haklı olmak yetmiyor.Haklı ve güçlü olmak lazım. Adamlar bir gecede doları nereden nereye getirdi. Tl değer kaybetti. Dünyada dolar değer kaybederken bizde arttı. Bak Azarbeycanda dolar ne kadar? 1933 yılında Atatürk tarafından milli sermaye kurulmuş, üzerinde vatan için can vermiş şehitlerimizin hakkı bulunan bir bankayı bile koruyamıyoruz.Bir zamanların borsada gözbebeğiydi. Portföylerin olmazsa olmazıydı. Ne zaman kula secde eder hale geldik. Oysa ki hepimiz faniyiz. Çok üzgünüm tabiki Abd yaptırımından değil, bu davadan korkanların, ülkemin ve yatırımcının mağdur edilmesine ses çıkarmamasından dolayı. Oysaki çıkış için tek yol hisseyi baskılamak değildi.

  • Bence fena26 Aralık 2020 10:21

    Biden politikası trump dan daha Şahin olacaktır martta nihayi dava var ne olacak bakalım

  • Halk bank hedef fiyatı 26 Aralık 2020 09:32

    hisseyi 5,60 fiyatlarda toplayan balinalar aracı kurumların halkbank için 8,00 tl hedef fiyat ile portföylerine almasını fırsata çevirdi 6,50 6,70 fiyat aralığında tüm malı yerli ky sattı 8,00 tl hedef veren aracı kurumlar da bu işe çanak tuttu şimdi hisse hedef fiyatı 6,20 oda en babası neymiş kumar masasında kasa her zaman kazanır. Rabbim bu firsatçilarindan bu düzeni kurup yürütenlerden haksızlığa uğrayanların hakkını tez vakitte alsın YTD

  • Halk ister Halkbank yaparmış 26 Aralık 2020 09:20

    Banka yapıyor yapmazmi varlık fonuna 5,70 tl hisse fiyatına halka 15 tl yetmiyor banka hisse geri alim yapacak diyor alıyor alıyor rekorlar kıran borsada bankanın hisse fiyatı 5,45 tl ile rekor fiyatlıyor. komik olan varlık fonuda zararda 2si beraber iyi turşu olmuşlar türlü turşu dolar, euro, faize yatırım yapmamış yerli milli diye hisse alan halkı ellerinde ki dava sopası ile evire çevire yermisin yemezmisin her gün ters düz ediyorlar biriside çıkıp iki kelam etmiyor.hissede yabancı yatirimcida yok hep yerli ve milli yazıklar olsun bu halkı ezip sırtından vurgun yapanlara buna göz yumanlara Banka (Halk... yazmadım hak etmiyor çünkü) bu hisse fiyatı ile davayı zaten kaybetmiş kabullenmiş Dua ediyorum Rabbım ky bu hisseden kazançlı kurtarsın onları bu hale düşürenlerin hepsini Rabbimin adaletine geciktiren ama unutulmayan adaletine havale ediyorum ben affetmiyorum YTD

  • Keklik26 Aralık 2020 09:13

    Rezadan rüşvet alıp İran'a dolar gönderilmiş bir kere. Abd cezayı kesecek. Uzlaşmaya gidilse daha az ceza odenirdi

  • Kaçan Grup26 Aralık 2020 09:10

    hisse çöp oldu, bitsin de ne olacaksa olsun

  • Deniz Türk 26 Aralık 2020 20:02

    Hisseden çıkıp davanın sonucunu beklemek mantıklı gelmeye başladı.