BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'ın reddi hakim talebine mahkemeden ret----

Halkbank'ın reddi hakim talebine mahkemeden ret

Halkbank'ın reddi hakim talebine mahkemeden ret
04 Ağustos 2020 - 01:20 www.finansgundem.com

Halkbank'ın 14 Temmuz tarihinde mahkemeye yaptığı reddi hakim başvurusu savcılığın olumsuz görüş bildirmesinin ardından hakim tarafından reddedildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden davada, Halkbank 14 Temmuz tarihinde mahkemeye sunduğu reddi hakim başvurusu konusunda, hakimin huzurunda savcılığın da katılacağı karşılıklı bir toplantı yapılmasını istedi. Hakim Richard Berman, Halkbank’ın talebini dava sürecinin yoğunluğu ve talebin federal mahkeme kurallarına uymadığı gerekçesiyle reddetti.

Halkbank: “Hakim tarafsızlığını yitirdi”

Halkbank, mahkemeye daha önce yaptığı başvuruda, New York’ta davaya tarafsız bir yargıç atanması talebinde bulunmuştu.

Halkbank, reddi hakim gerekçesini şöyle ifade etmişti: “Fethullahçı olarak bilinen bir örgüt adına bu örgütle birlikte çalışan savcılar ve hakimler 2013 yılında Halkbank'ın eski Genel Müdürü'nü tutukladı. Aralık 2013'teki tutuklamaların çoğu gayri meşruydu ve uygunsuz amaçlar için yapılmıştı. Açıkça söylemek gerekirse Halkbank FETÖ’cülerin topladığı delillerle yargılanmak isteniyor. Halkbank adil bir şekilde yargılanmalı. Halkbank davasında görevli hakimin bu adil yargılamayı yapacağını düşünmüyoruz. Halkbank davasına atanan hakim 2014 yılında İstanbul’da FETÖ’ye bağlı Yüksel Karkın Hukuk firması tarafından düzenlenen sempozyuma katılarak bu davanın özünü oluşturan gerçeklere taraf oldu.

Savcılık: Halkbank, Türkiye’deki siyasi tartışmaları Amerikan yargısına dahil etmeye çalışıyor

Halkbank davasını açan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, reddi hakim talebinin hakim tarafından reddedilmesini istemiş, mahkemeye sunduğu dilekçede gerekçelerini şöyle ifade etmişti: “Halkbank, Türkiye’deki siyasi tartışmaları Amerikan yargısına dahil etmeye çalışıyor. Amerikan mahkemeleri hiçbir zaman siyasi anlaşmazlıklara taraf olmadı. Davanın açılmasındaki amaç, Türkler arasındaki siyasi ihtilafta taraf seçmek değildi. Halkbank ABD yasalarını ihlal etti. Hakim Berman, Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla davalarında adil bir yargı süreci yürütülmesini titizlikle sağladı. Bu sempozyumda Aralık 2013 tutuklamaları ve ardından savcıların görevden alınması hedefteydi. New York’taki Halkbank davasına atanan yargıç ve diğer konuşmacılar bu sempozyumda tutuklamaları eleştirdi.”

Hakim Berman’ın, Halkbank’ın reddi hakim talebiyle ilgili kararını elektronik adli sistem aracılığıyla bu ay içinde taraflara bildirmesi bekleniyor. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)