BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank, 'derecelendirme'ye IIRA'yı da ekleyebilir----

Halkbank, 'derecelendirme'ye IIRA'yı da ekleyebilir

Halkbank, 'derecelendirme'ye IIRA'yı da ekleyebilir
27 Ocak 2017 - 13:52 www.finansgundem.com

Sermaye yeterlilik rasyosu (SYR) hesaplamada farklı derecelendirme kurumlarını kullanmayı değerlendiren Halkbank'ın İslami kuruluş IIRA ile de çalışabileceği belirtiliyor

Halkbank, sermaye yeterlilik rasyosu (SYR) hesaplamalarında Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun (BDDK) kabul ettiği farklı derecelendirme kuruluşlarının verdiği kredi notlarının kullanılmasının değerlendirildiğini, bu nedenle ülke notundaki olası değişikliklerin SYR'ye olumsuz etkisinin beklenmediğini belirtti.

Halkbank açıklamayı KAP'a yaptı.

Türkiye'yi yatırım yapılabilir notla değerlendiren tek kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bugün not hakkında değerlendirme yayınlaması bekleniyor.

BDDK'nın hamlesi ihtimali kuvvetlendiriyor

BDDK, 12 Ocak'ta yayımlanan kararıyla, bankaların sermaye yeterliliğinin ölçülmesi için kullanılabilecek derecelendirme kuruluşları arasına Islamic International Rating Agency'nin (IIRA) eklenmesine izin verdi.

BDDK'nın kararındaki tabloya göre söz konusu kredi derecelendirme kuruluşları arasında Fitch, Moody's, S&P, JCR, DBRS ve IIRA yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)