BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalka açık şirketin gizli bir şeyi kalmaz----

Halka açık şirketin gizli bir şeyi kalmaz

Halka açık şirketin gizli bir şeyi kalmaz
04 Haziran 2013 - 17:23 www.finansgundem.com

Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın, Borsa İstanbul'daki panelde ilginç bir konuşma yaptı

Borsa İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Gelişen Ekonomilerde Şirketlerde ve Sermaye Piyasalarında Kurumsal Yönetim" konulu konferanstaki panelde konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, halka arz ile çekirdek aile şirketinin büyüdüğünü belirterek, hissedarlar için 24 saat çalışıldığını, bazen "Acaba ben de mi hissedar olsaydım" diye düşündüğünü kaydetti.
Türkiye'deki birçok şirket gibi ortaklara daha iyi bir şirket sunabilmek için çalıştıklarını ifade eden Akın, şunları dile getirdi:
"Onları nasıl memnun edebiliriz’den başka bir şey düşünmüyoruz. Ama onları memnun etmek demek benim de memnun olmam demek. Çünkü onların menfaatiyle benim menfaatim ortak. Bunun böyle olması bütün şirketleri halka açık olmasını gerektiriyor. Şirketlerin halka açılmasını teşvik etmek için halka açık olan şirketlere bir takım imtiyazlar verilebilir. Mesela bazı ihalelere halka açık olmayan şirketin girememesi lazım. Şeffaflık, kurumsal yönetim, hesap verilebilirlik, kayıt içine girmek çok önemli."
"ŞİRKETLERE BORSAYA GİRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"
Akın, halka açılan bir şirketin artık saklayacak bir şeyi kalmadığını anlatarak, "Yaptığımız hiçbir şeyi gizleme lüksümüz yok. Kendinizden bile gizleyemiyorsunuz. Şeffaflıkla aslında işiniz kolaylaşıyor. SPK bazı şeylerde sizi zorunlu tutuyor. SPK'nın bu olaya ciddi şekilde bakması bizi de daha dikkatli olmaya itiyor" diye konuştu.
Halka açık olmanın bazen de avantajlı olmadığını aktaran Akın, şunları anlattı:
"Halka açılmakta en önemli şey istediğiniz anda hisse senetleriniz paraya çevrilebilir olmasıdır. Sıkıntıya düşseniz ufak satış yaparak o sıkıntıyı atlatabilirsiniz. Halka kapalı şirkette bu imkan hiç yok. Ben sermayesiz yaşadığım ve ufak satışların ne kadar önemli olduğunu bildiğim için şirketlere borsaya girmelerini tavsiye ediyorum. Şirket sadece sizin probleminiz olmaktan çıkıyor. Ortaklar da işin içine devreye giriyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)