BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGüney Kore'nin ihracatında üç yılın en uzun kayıp serisi----

Güney Kore'nin ihracatında üç yılın en uzun kayıp serisi

Güney Kore'nin ihracatında üç yılın en uzun kayıp serisi
01 Mayıs 2023 - 08:46 www.finansgundem.com

Güney Kore'nin ihracatı üst üste 7'nci kez düştü, üç yılın en uzun kayıp serisini yakaladı

Güney Kore'nin ihracatı, Çin'e yapılan satışlardaki düşüş ve zayıf küresel talep nedeniyle, nisan ayında art arda yedinci kez düşerek, üç yılın en uzun kayıp serisini yaşadı.

Güney Kore Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihracat yüzde 14,2 düşüşle 49,62 milyar dolar seviyesinde kaldı. Piyasa beklentisi düşüşün yüzde 13,6 olacağı yönündeydi.

Çin'e yapılan ihracat üst üste 11'inci ayda da düşüşünü sürdürdü ve yüzde 26,5 geriledi. ABD'ye yapılan ihracat yüzde 4,4 düşüşle bu yıl ilk kez aşağı geldi. Avrupa Birliği'ne yapılan sevkiyatlar ise yüzde 9,9 arttı.

Yarı iletken ihracatı yüzde 41,0 düşerek kayıplarını art arda 9'uncu aya taşıdı. Petrol ürünleri ihracatı 27,3 gerilerken, otomobil ihracatı yüzde 40,3 arttı.

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, düşüşün küresel ekonomik toparlanmadaki gecikmeden ve yarı iletken sanayindeki zayıflıktan kaynaklandığı, ayrıca daha az çalışma günü ve baz etkisinin olduğunu belirtildi.

Asya'nın dördüncü en büyük ekonomisinin ithalatı yüzde 13,3 gerileyerek 52,23 milyar dolar seviyesine geldi. Piyasa beklentisi düşüşün yüzde 12,7 olacağı yönündeydi. İhracattaki gerileme 2020 Ağustos ayından bu yana en büyük düşüş oldu.

Sonuç olarak, Güney Kore nisan ayında 2,62 milyar dolar ticaret açığı verdi. Analistler açığın 2,89 milyar dolar olacağı yönünde görüş belirtmişti.

Güney Kore ve ABD arasında 23 mutabakat zaptı imzalandı

 

Güney Kore ekonomisi beklentinin altında büyüdü

 

Güney Kore'de otobüs şoförlerinden grev kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)