BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore ve ABD arasında 23 mutabakat zaptı imzalandı ----

Güney Kore ve ABD arasında 23 mutabakat zaptı imzalandı

Güney Kore ve ABD arasında 23 mutabakat zaptı imzalandı
26 Nisan 2023 - 13:05 www.finansgundem.com

Güney Kore ve ABD arasında ileri endüstriler ve enerji alanında 23 mutabakat zaptı imzalandı

Güney Kore ile ABD, nükleer enerji, robot ve pil üretimi gibi ileri endüstriler ve enerji alanlarında işbirliğini artırmak için 23 mutabakat zaptı imzaladı.

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanlığı, nükleer enerji, robot ve pil üretimi gibi ileri endüstriler ve enerji alanlarında ikili işbirliğini artırmak için 23 yeni mutabakat zaptı imzalandığını doğruladı.

Mutabakatların Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un ABD ziyareti sürerken, iki ülkeden 45 üst düzey şirket yetkilisinin katıldığı bir iş ortaklığı etkinliği sırasında imzalandığı bildirildi.

Anlaşmalardan 10'unun yeni nesil sektörlerle ilgili, geri kalan 13'ünün de enerji endüstrilerinde ikili bağların güçlendirilmesine yönelik olduğu belirtilen açıklamada, etkinliğe ABD tarafından Boeing, GE, ExxonMobil ve Siemens'in; Güney Kore tarafından Doosan Co, SK Inc, Lotte Chemical Corp. ve HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co'nun katıldığı aktarıldı.

Güney Kore Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanı Lee Chang-yang, ülkesinin ABD ile ittifakının, geleneksel askeri ve güvenlik ittifakını aşarak bir teknoloji ittifakına dönüştüğünü ifade ederek, "Bu anlaşmaların büyük sonuçlar doğuracağını umuyoruz, Güney Kore hükümeti kurumsal faaliyetleri aktif olarak destekleyecek." dedi.

Güney Kore ekonomisi beklentinin altında büyüdü

 

Güney Kore, ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye karşı anlaşma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)