BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore faizi değiştirmedi----

Güney Kore faizi değiştirmedi

Güney Kore faizi değiştirmedi
09 Ocak 2014 - 07:01 www.finansgundem.com

Güney Kore Merkez Bankası politika faizinde değişiklik yapmadı

Güney Kore Merkez Bankası, zyaıf yenin, Japon şirketleri ile rekabet eden ihracatçıların görünümünü bulutlandırmasına rağmen politika faizini 8. ayında da aynı seviyede bıraktı.
Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo ve yönetim kurulu, Mayıs'taki indiriminin ardından politika faizi olan 7 günlük geri alım oranında değişiklik yapmayarak yüzde 2.5'te bıraktı. Goldman Sachs Group Inc., Kore Merkez Bankası'nın faizi indirmesini öngörürken, Bloomberg anketine katılan 19 ekonomistin 18'i faizin aynı kalmasını bekliyordu.

Seul hükümeti bu yıl ekonominin küresel krizden geri sıçramasıyla 2010'dan bu yana en hızlı büyümesini kaydedeceğini tahmin ediyor. Diğer taraftan ülkenin başkanı Park Geun Hye 6 Ocak'ta wonun, yen karşısında 5 yılın zirvesine tırmanmasının, Asya'nın en büyük 4. ekonomisi üzerinde baskı oluşturduğunu dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)