BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore faizi değiştirmedi----

Güney Kore faizi değiştirmedi

Güney Kore faizi değiştirmedi
12 Eylül 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Kore Merkez Bankası ekonominin dirençli olduğu gerekçesiyle politika faizinde değişiklik yapmadı

Güney Kore ekonomisinin direncinin yabancı sermaye çekmesi ve wonu geçtiğimiz ay Asya'nın en iyi performanslı para birimi hâline getirmesiyle Güney Kore Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi.
Bankanın başkanı Kim Choong Soo ve ekibi politika faizi olan 7 günlük repo oranını 4. ayında da yüzde 2.5'te bıraktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tamamı bunu öngörüyordu.
Enflasyonun 1999'dan bu yana en düşük seviyesinde seyretmesi, Çin ekonomisindeki geri sıçramanın, Kore merkez bankasının yerel büyümenin bu yıl hızlanacağı tahminlerini desteklediği dönemde politika faizini aynı seviyede tutma imkanı tanıyor. Sermaye yatırımlarının, Fed'in bu yıl tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonlarının yabancı yatırımcıların çıkışına neden olmasına rağmen devam etmesi, Kore Merkez Bankası'nın faizleri artırma ihtiyacını azaltıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)