BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Çin Denizi'nde gerilim: Büyük bir endişeyle izliyoruz!----

Güney Çin Denizi'nde gerilim: Büyük bir endişeyle izliyoruz!

Güney Çin Denizi'nde gerilim: Büyük bir endişeyle izliyoruz!
06 Mart 2024 - 16:10 www.finansgundem.com

Son çatışmaların ardından açıklama yapan Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, Pekin'in Güney Çin Denizi'ndeki eylemlerini "büyük bir endişe" ile izlediğini söyledi. Filipinler hükümeti, dün yaşananlar üzerine Çinli bir temsilciyi çağırdı.


Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, Pekin'in Güney Çin Denizi'ndeki eylemlerini "büyük bir endişe" ile izlediğini söyledi.

Marcos bugünkü açıklamasını, Filipinli bir askeri komutan tarafından son iki yılın "en kötüsü" olarak nitelendirilen son çatışmaların ardından yaptı.

Filipin ve Çin gemilerinin karıştığı son olaylar dün, iki ülkenin denizde hak iddia ettiği Spratly Adaları'ndaki İkinci Thomas Sığlığı çevresindeki sularda meydana geldi.

Manila, Çin Sahil Güvenlik gemilerinin Filipin tekneleriyle iki çarpışmaya neden olduğunu ve bunlardan birine su topu attığını, dört Filipinli mürettebatın yaralandığını söyledi.

Filipin gemileri, Second Thomas Shoal'da karaya oturmuş bir donanma gemisinde konuşlanmış bir avuç Filipinli askere erzak ulaştırmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilen bir görevin parçasıydı.

Marcos, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Denizcilerimize ve sahil güvenliğimize karşı sürdürülen bu tehlikeli manevraları ve tehlikeli eylemleri büyük bir endişe ile izlemeye devam ediyoruz" dedi.

Marcos, şunları ekledi: "Bir kez daha itirazlarımızı dile getireceğiz ve bu tür eylemlerin artık görülmemesi için bir yol bulmak üzere iletişim kurmaya devam edebileceğimizi umuyoruz."

Manila dün yaşananlar üzerine Çinli bir temsilciyi çağırdı.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Mao Ning ise Pekin'in Filipin gemileriyle yaşanan olayla ilgili "güçlü protestolarını" dile getirdiğini belirtti.

Rusya ve Çin'den Ay'da nükleer proje

 

Çin'den 139 milyar dolarlık tahvil planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)