BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya ve Çin'den Ay'da nükleer proje----

Rusya ve Çin'den Ay'da nükleer proje

Rusya ve Çin'den Ay'da nükleer proje
05 Mart 2024 - 16:32 www.finansgundem.com

Rusya ve Çin'in 2033 yılında Ay'da nükleer santral inşaat etmeyi düşündükleri belirtildi

Rusya Uluslarası Gençlik Festivali'nde konuşan Roscosmos Başkanı Yuri Borisov, Rusya ve Çin'in barışçıl amaçlarla Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşündüğünü belirtti.

Çin ile Ay'a yönelik ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını söyleyen Başkan, "2033-2035 yıllarında Çinli meslektaşlarımızla birlikte Ay yüzeyine bir nükleer enerji ünitesinin ulaştırılması ve kurulmasına yönelik bir projeyi değerlendiriyoruz." dedi.

Borisov, söz konusu ünitenin robot teknolojileri kullanılarak yapılması gerekeceğini sözlerine ekledi. Roscosmos ile Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) arasında, Ay'da araştırmalar yapmak üzere ortak bir istasyon kurulması konusunda 2021'de mutabakat zaptı imzalanmıştı.

"Uzay herkesin sahip olduğu bir barış alanı olmalıdır"

Bununla beraber uzayda herhangi bir nükleer silah türünün bulunmaması gerektiğini söyleyen Borisov, "Uzay herkesin sahip olduğu bir barış alanı olmalıdır. Biz de Rusya olarak bu pozisyonu kararlı olarak savunacak ve meslektaşlarımızla uyum içinde olacağız" dedi.

20 Şubat tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de benzer bir şekilde uzayda nükleer silah bulundurulmasına karşı olduğunu belirtmişti.

Bu yanıtlar, ABD yönetiminin Rusya'nın uzaya nükleer silah yerleştirme planları olduğu iddiasından sonra verildi. ABD Temsilciler Meclisi'nden Mike Turner, 15 Şubat'ta Rusya'nın 'ulusal güvenliğe ciddi bir tehdit' olarak nitelendirdiği uzaya nükleer silah konumlandırma iddialarını ortaya koymuş, devamında ise ABD Dışişleri Bakanı bu tehditin sayede potansiyel bir durum olduğunu, Rusya'nın aktif bir eylemde olmadığını da söylemişti.

ABD istihbaratı: Rusya uzaya nükleer silah gönderecek!

 

Lukaşenko: Belarus'a Rus nükleer silah sevkiyatı tamamlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.06 Mart 2024 07:23

    AY'DA NÜKLEER BOMBA DENEYİ YAPILIR İSE AY DÜNYAMIZIN UYDUSU OLMAKTAN ÇIKABİLİR BU DA DÜNYAMIZIN DÖNÜŞ HIZININ DEĞİŞMESİNE KIYAMET GÜNÜNÜN DE BASLAMASINA NEDEN OLABİLİR