BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD istihbaratı: Rusya uzaya nükleer silah gönderecek!----

ABD istihbaratı: Rusya uzaya nükleer silah gönderecek!

ABD istihbaratı: Rusya uzaya nükleer silah gönderecek!
15 Şubat 2024 - 10:00 www.finansgundem.com

ABD, Rusya'nın uzaya uydusavar nükleer silah konuşlandıracağı iddiasını ortaya attı.


ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, Biden yönetimine, daha sonra Rusya'nın uzaya nükleer silah yerleştirme planlarını içerdiği bildirilen ve "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" olarak adlandırdığı bilgilerin gizliliğini kaldırması çağrısında bulundu.

Ohiolu bir Cumhuriyetçi olan Turner açıklamasında sözde güvenlik tehdidi hakkında hiçbir ayrıntı vermedi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise ABC News ve New York Times'ın ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Turner'ın bahsettiği güvenlik tehdidi Rusya'nın uzaya nükleer bir uydusavar nükleer silahı yerleştirme planıydı...

BİR YILDIR İZLENİYOR

New York Times, ABD'li müttefiklerin de istihbarat konusunda bilgilendirildiğini, ancak Rusya'nın iddia edilen kabiliyetinin henüz gelişme aşamasında olması nedeniyle acil bir tehdit oluşturmadığının düşünüldüğünü belirtti. Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiye göre Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı'nın Çarşamba günü "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" konusunda yaptığı muğlak uyarı, Rusya'nın uzayda kullanılmak üzere bir uydusavar nükleer silah geliştirme girişimleriyle ilgili.

Bu kişiler istihbaratla ilgili daha fazla ayrıntı vermezken, içlerinden biri ABD'nin bir yıldan uzun bir süredir Rusya'nın potansiyel olarak bir nükleer silah yaratması ve konuşlandırmasından endişe duyduğunu belirtti. (Sözcü)

Uzaydaki 13 deneyde öne çıkan terimler...

 

Fukuşima'daki nükleer santralde sızıntı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)