BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'dan, "genişletilmiş küresel ortaklık" çağrısı----

Güney Afrika'dan, "genişletilmiş küresel ortaklık" çağrısı

Güney Afrika'dan, genişletilmiş küresel ortaklık çağrısı
09 Eylül 2023 - 21:23 www.finansgundem.com

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Hindistan'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde konuştu. Ramaphosa, "Güney Afrika, sürdürülebilir kalkınma için geliştirilmiş ve genişletilmiş bir küresel ortaklık çağrısında bulunuyor." dedi

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için gelişmiş ve genişletilmiş bir küresel ortaklık kurulması çağrısında bulundu.

Ramaphosa, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Güney Afrika, sürdürülebilir kalkınma için geliştirilmiş ve genişletilmiş bir küresel ortaklık çağrısında bulunuyor." ifadesini kullandı.

Kalkınma hedeflerine ulaşmak için yeterli ve öngörülebilir mali kaynaklara erişimin kritik önem taşıdığını belirten Ramaphosa, "Sıradan insanlar, milyarlarca doların kalkınma zorluklarıyla mücadele yerine silahlanmaya harcandığını görüyor." dedi.

İklim değişikliğinin yükünü, gelişmekte olan ülkeler çekiyor

Ramaphosa, iklim değişikliği konusuna da değinerek, "Gelişmekte olan ekonomiler, iklim değişikliğinde en az sorumluluğu taşısalar da krizin yükünü çekiyorlar." diye konuştu.

Afrika ve diğer gelişmekte olan ülke ekonomilerinin yoksulluk, eşitsizlik ve işsizlik gibi önemli kalkınma sorunlarının ortasında bir de iklim taahhütlerini yerine getirmeye uğraştıklarına dikkati çeken Ramaphosa, "İklim değişikliği konusunda en büyük sorumluluğu taşıyan ve imkanı olan sanayileşmiş ülkelerin, gelişmekte olan ekonomilerde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemesi hayati önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyadan depremle sarsılan Fas'a taziye mesajı

Biden’dan 'Ekonomi Koridoru’na övgü: Büyük bir anlaşma

AB'den G20 mesajı: Daha hızlı ve daha temiz ticaret

Modi açıkladı: Batı Asya ile Avrupa arasında ticaret koridoru

Emine Erdoğan first lady'lerle ziyaret turunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Banga ile görüştü

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)