BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGundlach, Fed'i faiz artırımlarını yavaşlatması yönünde uyardı----

Gundlach, Fed'i faiz artırımlarını yavaşlatması yönünde uyardı

Gundlach, Fed'i faiz artırımlarını yavaşlatması yönünde uyardı
14 Eylül 2022 - 09:11 www.finansgundem.com

DoubleLine Capital'in baş yatırım yetkilisi Jeffrey Gundlach, Fed'e faiz oranlarını çok hızlı artırarak ekonomik büyümeyi durduracağı uyarısında bulundu.

Gundlach yaptığı açıklamada, Fed'in 21 Eylül'de faizi 75 baz puan artıracağına inandığını, ancak kendisinin tercihinin 25 baz puanlık bir artırım yapılması yönünde olduğunu söyledi.

75 baz puanlık bir artırımın ekonominin öngörülenden aşırı tepki vermesi potansiyeli olduğunu belirten Gundlach, politika yapıcıların önceki faiz artırımlarının etkilerini görmek için yeterince beklemediklerini savundu.

ABD eski Hazine Bakanı Larry Summers ise, Fed'in kredibilitesini yeniden tesis etmek için faiz oranlarını daha hızlı artırması gerektiğini savundu.

Summers, "Eğer 50 baz puan ile 100 baz puan arasında bir seçim olacak ise Fed kredibilitesini güçlendirmek için 100 baz puanı tercih etmeli. Dün açıklanan TÜFE rakamları ABD'de ciddi bir enflasyon problemi olduğunu teyit etti" diye konuştu.

Enflasyon sonrası gözler Fed'e çevrildi

 

Fed, Eylül'de 100 baz puan Faiz artırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)