BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen için kırmızı bülten sinyali----

Gülen için kırmızı bülten sinyali

Gülen için kırmızı bülten sinyali
06 Mart 2014 - 23:36 www.finansgundem.com

Başbakan, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Gülen için kırmızı bülten olabilir mi" sorusuna "Neden olmasın" yanıtını verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Fethullah Gülen ile ilgili, "Kırmızı bülten olabilir mi" sorusuna "Neden olmasın" yanıtını verdi

Erdoğan'ın sorulara yanıtları şöyle:

- Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kenetlemiş. Bütün gittiğim illerde gördüğüm ilgi alaka çok fazlaydı. O çoşku o heyecan çok şeyi gösteriyor. paralel yapı halkı çok ciddi bir şeklide halkı birbirine kenetlemiş. Malatya'da emniyetin verdiği sayılara göre 100 binin üzerinde insan vardı.
- Paralel yapıya girmeden meydan hemen tepkisini ortaya koyuyor. Öbür taraftan bakıyorsun fotomontaj ile uğraşıyor. Bulamadıkları şeyi montaj diye yakıştırıyorlar. Onlar bunlarla uğraşsınlar biz yolumuza devam ediyoruz. miili irade sandıkta en güzel şekilde tecelli edecek.
- Gittikçe hırçınlaşma var. Örneğin İstanbul'da Trabzonlular gecesi var. Toplum sizi kabullenmiyor. Kalkıp siz ona siyasetçi olarak yumruk atarsanız sizin nasıl bir hazımsızlık içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Üstüne o şahız Ak Partiliyim diyor.
- Eğer sen istanbula beelediye başkanı olamaya karar vermişsen, sen herkesin belediye başkanı olacaksın sadece chp'nin değil. temenni ederimki bu tur şeyleri yaşamayız ve sandıktan en güzel neticeyi alırız.
- Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kentlemiş.
- İstanbul'a belediye başkanı olmaya kalkmışsan, tüm İstanbulluların belediye başkanı olacaksın, CHP'lilerin belediye başkanı olmayacaksın. (Trabzon'da vatandaşa yumruk atıp, daha sonra da "o vatandaş değil, AK Partili" diyen Mustafa Sarıgül'e)

ALİ KOÇ, MUSTAFA KOÇ İLE GÖRÜŞMESİ

Erdoğan Ankara'daki sürpriz görüşme ilgili olarak da şöyle konuştu;
"Kendileri de böyle bir ricada bulundular. Şöyle söyleyeyim, Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. Dolayısıyla bu yatırımlar nedeniyle herhalde bağlantıları oluyor. Ama bizim randevu olayı Ali Bey'den geldi. Ali Bey'den gelince dedim ki büyük ihtimal Ali Bey son zamanlarda gerek Fenerbahçe gerek vs. bu gibi konularla benle görüşecek dedim. Mustafa Bey ile ilgili konu da daha önceden olunca özel kalemime abi kardeş ikisi beraber gelsinler dedim. Geldiklerinde açıkçası Hürriyet'teki o söyleşiye de hiç girmedim. Sadece orada özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu." diye konuştu..

"BU İNSANLARA GEL KONUŞALIM DİYEMEYİZ"

Erdoğan, "Şu andaki yayın politikarlı ile ahlaklı olmayan bir yola giriyorlar. Tamamen paralel yapının bir çalışması içinde. Köşe yazarları keza aynen öyle. Geçen günlerde ben bu yazarlardan bir tanesini deşifre ettim. Anayasa ihlallerini savunan bir gazeteci ile nereye gidersiniz. Bu insanlara gel konuşalım diyemeyiz." dedi.

"YARGIYI DA O ŞEKİLDE DİZAYN ETMİŞLER"

- Şu anda yargı adil bir karar verebilecek durumda değil. Çünkü yargıyıda o şekilde dizayn etmişler. Bunun o şekilde düzenlenmesi lazım önce. İstediğini istediği zaman istediği şekilde dinliyor. Bunların hepsini yaptılar ve yapıyorlar. Yüz binlerce insanı dinlediler.
- Yaptıkları atamalar neticesinde savcılar karıştırdıkça başka şeyler çıkmaya başladı. Bu arada bir çok CD vs kaçırılmış durumda.
- Şimdi yargıya geldiğimiz zaman orada da farklı bir düzenleme var. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var mesela. Kime göre belirlenecek bu bilir kişi. Bu kişi ajanı da kurtarıyor, casusu da kurtarıyor.
- Ulusal güvenliğimiz tehtid altındadır. Ulusal güvenliğimizi güvende altına almak için ilk yapacağımız şey yargıdaki düzenlemelerdir.
- 30 Mart'tan sonra yargıda düzenleme yapacağız.

"GEREKİRSE FACEBOOK'U YOUTUBE'U KAPATIRIZ"

Başbakan Erdoğan internet düzenlemesi ile ilgili olarak, "İnternet yasasına malum çevreler hemen isyan ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil." diye konuştu.

"REFERANDUM KARARI VERME YETKİLERİ YOK"

Başbakan Erdoğan Ukrayna'da yaşanan Kırım sorunuyla ilgili " Bu konu ile ilgili bii bağlayan bazı ulusalararsı bazı anlaşmalar var . Her şeyden önce bir NATO ülkesiyiz. Öğrendiğim kadarıyla bir özerk cumhuriyet olarak böyle bir referandum kararı verme yetkileri de yok. Dolayısıyla bu Ukrayna'yı çok zor bir yöne doğru götürür. Putin'le ağırlıklı olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti hakkında konuştuk. Ayrıca Putin ile yaptığım görüşmede, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünüz korumak için bütün gayretimizi göstermek zorundayız diye belirttim ve o da bu görüşüme katıldı." dedi.

"UKRAYNA'YA YAZIK OLUR"

Erdoğan, "ABD'nin bu tavrı ne denli devam eder tabi onu da bilemiyorum. Biz Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasını düşünemiyoruz. Ukrayna'ya yazık olur. Ukrayna'daki sokaka gösterileri merkezden yönetildi. Bizdeki gezi olaylarındaki aynı şeyler Ukrayna ve Mısır'da da vardı. Kırım hiç bir zaman sağlıklı bir yaşama kavuşamadı. Bizim Tatar kardeşlerimizie çok ciddi destekerlerimiz oldu. Okul yaptıdık, tarihi eseleri restore ettik, özgüvenleri gelişsin diye..." açıklamalarında bulundu.

"SURİYE'Yİ KİM AYAĞA KALDIRACAK?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili, "Suriye konusunu Soçi'de Putin ile görüştüm ve ona Suriye'yi hala Rusya ve İran'ın silahlandırdığını söyledim. Suriye böyle gittikçe daha iyiye gitmiyor. Yarın bu Suriye Esad'a kalsa bile Suriye'yi kim ayağa kaldıracak. Esad mı kaldıracak? Dünya hala kimyasal silah konvensiyonel silah ayrımını yapmakla en büyük hatayı yapıyor." dedi.

"HERHANGİ BİR TANIMI OLABİLİR Mİ?"

Erdoğan yasadışı dinlemelerle ilgili, "Kılıçdaroğlu ve yanındaki hukuçuların hukuki alt yapısı olmayan insanlar. Bu insaların yasa tanımı yada yasalarla ilgili her herhangi bir tanımı olabilir mi? Türkiye de bazı medya grupları yalanları sahiplenmeye çalışıyor. Dinlenmemiz anayasaya, yasaya aykırı. Ben bakanımla kriptolu telefondan görüşüyordum. bu telefonları kim dinliyor? Telefonlar TÜBİTAK'ın çünkü... Bunların biz SSK genel müdülüğünü biliriz. Biz hastanelerin eczanesine inerdik ilaç alamazdık. İlacın yarısı var yarısı yok. Şimdi bu ülkeyi biz idare ediyoruz ve vatandaş çok memnun." açıklamalarında bulundu.

"BAŞBAKANI DİNLEMEK CASUSLUK SUÇUDUR"

- Şimdi anayasa seçimlerinde bunların tabi çok hırslı bir açlışması oldu. ve bu çalışmalara yine biz iyi niyetle baktık. seçimden sonra atamalar başlayınca orada bazı şeyler beni rahatsız etmeye başladı.
- Ben kişileri tek tek tanıyamam ki. benim adalet bakanlığımdaki isimler tanıyacak
- MİT müsteşarımız ile alakalı olan olayda rol alanları görünce dedik ki bu iş böyle olayacaj. 7 şubattan sonra yoğurdu üfleyerek yemeye başaladık. sadece bu konuda değil. bir çok bakanlıkta.
- Başbakanı dinlemek casusluk suçudur. 1980 bu işin başlangıcıdır. 34 yıldır bu çark çalışıyor ve şu anda zirve yapmıştır.
- Bu zırvalık projesini başarılı bir şekilde uyguladılar. Bundan sonra bizim vatanımıza olan sevgmizi el birliği ile ortaya koymamız lazım. Bunlarda yalan meşrudur. iftira, fitne meşrudur. Bunlar dini cemaat değildir. Tamamen siyasi bir örgüttür.
-Cemaatten büyük kopmalar var.

OBAMA İLE GÖRÜŞME

- Ben sayın Obama ile de bu konuyu görüştüm ondan da umutluyum. Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağı oradadır ve sizden gerekeni bekliyorum dedim. Amerika'nın iç güvenliğini tehdit edenleri nasıl benden istiyorsanız bende sizden bu konuda yardım istiyorum dedim ve o da olumlu baktı.

"KIRMIZI BÜLTEN NEDEN OLMASIN"

Erdoğan, "Kırmızı bülten mümkün mü?" sorusuna ise "Neden olmasın" diye cevap verdi. Bunun üzerine Barlas "Beyaz Saray'da da imamları mı var acaba?" diye sorunca Erdoğan, "O kadar abartmayalım. Çok büyük bir güç devşirmiş olursunuz." dedi. 
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)