BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Guindos: Nihai faiz oranının ne olacağını söylemek için çok erken----

Guindos: Nihai faiz oranının ne olacağını söylemek için çok erken

 Guindos: Nihai faiz oranının ne olacağını söylemek için çok erken
12 Mayıs 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos konuşmasında '"Hiç kimsenin size nihai faiz oranını ne olacağını söyleyebileceğine inanmıyorum" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyonun aşağı geleceğine inandıklarını ancak hizmetler fiyatlarındaki artışın ECB'nin enflasyon ile mücadeledeki birinci endişesi olduğunu söyledi. Guindos, yüksek ücretlerin hizmet fiyatlarındaki artışı yönlendirdiğini savundu.

"Beni çekirdek enflasyon trendi içinde en çok endişelendiren hizmet fiyatlarındaki trend" diye konuşan de Guindos, "Hizmetlerde ivme artıyor. Bir talep var ve bu maaş artışlarının hızlanmasından kaynaklı" dedi.

De Guindos konuşmasında, ECB'nin faizi daha kaç kez artırmasını gerekeceğini söylemek için çok erken olduğunu, bunun esas olarak borçlanma maliyetlerinde şu ana kadar yapılan artışlara ekonominin, fiyatların vereceği reaksiyona bağlı olduğunu da ifade etti.

"Hiç kimsenin size nihai faiz oranını ne olacağını söyleyebileceğine inanmıyorum" diye konuşan De Guindos, "Yatırımcıların cari beklentileri konusunda rahat veya rahatsız hissetmiyorum, ancak piyasalar yanılıyor olabilirler" dedi.

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz artışına devam' mesajı

 

Schnabel: Piyasanın faiz indirim beklentileri yersiz

 

Nagel: Faizler daha da artırılmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)