BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz artışına devam' mesajı----

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz artışına devam' mesajı

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz artışına devam' mesajı
10 Mayıs 2023 - 12:21 www.finansgundem.com

"Enflasyon ile mücadelede çok temkinli ve kararlı şekilde hareket ettik. Ancak hala almamız gereken yol var" şeklinde konuşan Lagarde, ECB'nin para politikasını daha da sıkılaştıracağına işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Nikkei gazetesine yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nde artan fiyatlar konusundaki endişelerin dile getirerek, "Enflasyon görünümüne yönelik ciddi yukarı yönlü risklere neden olabilecek faktörler var" dedi.

Bankacılık sektörüne yönelik endişelere rağmen Lagarde, ECB'nin 2023 için temel projeksiyonunda bir resesyon yer aldığını belirtti ve faiz oranlarının daha da artırılacağını güçlü şekilde ima etti.

"ECB, potansiyel risklere, özellikle çeşitli Avrupa ülkelerindeki ücret artışları ile ilişkili potansiyel risklere karşı aşırı dikkatli, özenli olmalı" diye konuşan Lagarde, "Bizim, Fed gibi iki görevimiz değil bir görevimiz var. Bizim görevimiz fiyat istikrarını sağlamak" ifadelerini kullandı ve enflasyonu kontrol altına almaya odaklandıklarını tekrarladı.

"Enflasyon ile mücadelede çok temkinli ve kararlı şekilde hareket ettik. Ancak hala almamız gereken yol var" dile konuşan Lagarde, ECB'nin para politikasını daha da sıkılaştıracağına işaret etti.

Faiz kararı sonrası Lagarde'dan 'enflasyon' vurgusu

 

Lagarde'dan uluslararası para birimi çağrısı

 

Lagarde: ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)