BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum----

Lagarde: ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum

Lagarde: ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum
17 Nisan 2023 - 08:47 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde kredilerde sınırlı bir sıkılaşmanın ECB'nin işini kolaylaştırabileceğini söyledi. Ayrıca, ABD'nin temerrüde düşeceğini öngörmediğini, böyle bir gelişmenin dünya genelinde korkunç sonuçları olacağını söyledi.


Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ABD Hazine Bakanı Yellen'in görüşlerine destek verdi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon ile mücadele için daha fazla faiz artırımı yapma baskısı ile karşı karşıya olan Lagarde, kredilerde sınırlı bir sıkılaşmanın ECB'nin işini kolaylaştırabileceğini söyledi.

Lagarde, "Eğer bankalar çok fazla kredi vermezler ve eğer risklerini yönetirler ise, bu enflasyonu düşürmek için ECB'nin yapması gereken işi azaltabilir. Ancak, eğer kredileri çok fazla azaltırlar ise, bu büyüme üzerinde aşırı baskı yaratır" diye konuştu.

"ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ABD'nin temerrüde düşeceğini öngörmediğini, böyle bir gelişmenin dünya genelinde korkunç sonuçları olacağını söyledi.

CBS'e demecinde, "ABD'ye çok büyük güvenim var" diye konuşan Lagarde, "Büyük bir felaketin olmasmına izin vereceklerine inanamıyorum" dedi.

Lagarde, "Eğer ABD temerrüde düşer ise, sadece bu ülke için değil herkes için çok, çok negatif etkileri olur" diye konuştu.

ECB'den 'faiz artışına devam' mesajı

 

Villeroy: Faiz artırımlarının azaltılması gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)