BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yeni zirve----

Gram altında yeni zirve

Gram altında yeni zirve
19 Ekim 2023 - 10:54 www.finansgundem.com

Ons altın ve dolar/TL'nin yükselişinin etkisiyle tarihi rekorunu yenileyen gram altın 1.757 lira seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın ve dolar/TL'nin değerine göre hesaplanan altının gram fiyatında yükseliş sürüyor. Gram altın, 1787 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu yenilerken, saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,2 primle 1.757 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.890 liradan, cumhuriyet altını 11.800 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,53 artışla 1.753 liradan tamamladı.

Altının ons fiyatı dün 1.962 dolarla 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi test etmesinin ardından günü yüzde 1,3 artışla 1.948 dolardan tamamlarken, şu sıralarda yüzde 0,2 yükselişle 1.951 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, Orta Doğu'da devam eden çatışmaların yarattığı belirsizliklerin emtia fiyatlarının üzerinde etkili olmaya devam ettiğini kaydederek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin altının ons fiyatı üzerinde etkili olmasının beklendiğini dile getirdi.

ABD'de son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişesini yeniden yatırımcıların gündemine taşıdığını aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini sabit bırakacağının tahmin edildiğini ancak sonraki iki toplantıya ilişkin faiz artışı beklentilerinin güçlendiğini söyledi.

Öte yandan, Orta Doğu'daki gelişmelerle yüksek seyreden risk algısı yatırımcılarının güvenli liman arayışlarını canlı tutarken ABD'de tahvil faizlerinin enflasyon endişesiyle son 16 yılın zirvesine çıkması, altının alternatif maliyetini artırarak yükseliş eğilimini törpülüyor.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell'ın konuşmasının yanı sıra ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, Philaldelphia Fed imalat endeksi konut başlangıçları ve 2. el konut satışları ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.990 doların direnç, 1.940 ve 1.920 doların destek konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1928 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile ons altın haftanın dördüncü işlem gününe 1947 seviyelerinde başlangıç yaptı. Orta doğuda İsrail ile Hamas arasında çatışmaların artması güvenli liman ihtiyaçlarını artırırken, bu talepler ile altın destekleniyor. Yeni günde piyasalar ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv., philadelphia fed imalat endeksi ve mevcut ev satışları verilerini izleyecek. Veriler TSİ 15:30 ve 17:00’da açıklanacak. 19:00’da ise FED Başkanı Powell’ın bir konuşma yapması bekleniyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1960 – 1980 - 1995 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 - 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Piyasalar Powell'a odaklandı

 

Petrol fiyatları düşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)