BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol fiyatları düşüyor----

Petrol fiyatları düşüyor

Petrol fiyatları düşüyor
19 Ekim 2023 - 07:32 www.finansgundem.com

Petrol, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimden dolayı dalgalı bir seyir izliyor. ABD ham petrolü Çarşamba günü yüzde 1,9'luk yükselişin ardından varil başına 88 dolara düştü

Petrol, yatırımcıların Orta Doğu'daki gerilimleri takip etmesi ve ABD'nin Venezuela'ya yönelik bazı ham yaptırımları hafifletmesiyle iki haftanın en yüksek seviyesinden düştü.

ABD ham petrolü Çarşamba günü yüzde 1,9'luk yükselişin ardından varil başına 88 dolara düştü. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e yaptığı kısa ziyaretin ardından, Perşembe günü Oval Ofis'te krizle ilgili bir konuşma yapmayı planlıyor.

PETROLDE 2 HAFTALIK YÜKSELİŞ SONA ERDİ

Orta Doğu'nun ötesinde ABD, Başkan Nicolas Maduro hükümeti ile muhalefet arasında seçim yol haritası anlaşmasının imzalanmasına yanıt olarak Venezuela petrolü ve diğer emtialara yönelik bazı yaptırımları askıya aldı. Analistler, ABD'deki değişimin ülkenin günde yaklaşık 200 bin varil daha fazla petrol pompalamasına olanak tanıyabileceğini tahmin ediyor; bu da üretimde kabaca yüzde 25'lik bir artış anlamına geliyor.

Petrol, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimden dolayı dalgalı bir seyir izliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik beklenen kara saldırısının, güney Lübnan'daki İran destekli Hizbullah'ın ve potansiyel olarak Tahran'ın daha saldırgan bir tepkisine yol açabileceğine dair endişeler var. Orta Doğu dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birini sağlıyor.

Aralarında Helima Croft'un da bulunduğu RBC Capital Markets LLC analistleri bir notta, "Orta Doğu'da daha geniş bir savaşı önlemek için diplomatik çıkış penceresi kapanıyor gibi görünüyor. Bölgesel bir kriz en olası sonuç gibi görünüyor” dedi. Her ne kadar İran'la bir savaş kaçınılmaz olmasa da, petrol fiyatlarının durumu tam olarak yansıtmadığını belirten yetkililer, şunları ekledi: "Birkaç piyasa katılımcısı, hızla tırmanan bu krizin gerektirdiği riskin derecesi ile mücadele ediyor gibi görünüyor."

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

 

Kuveyt petrol projelerine 410 milyar dolar yatırım yapacak

 

İsrail-Filistin gerilimi petrol fiyatlarını dizginledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)