BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yeni rekor seviye----

Gram altında yeni rekor seviye

Gram altında yeni rekor seviye
22 Kasım 2023 - 10:54 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantı tutanakları sonrası ons altındaki yükselişle gramda yeni rekor kaydedildi. Çeyrek altın 3 bin 50 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 460 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,16 artışla 1849 liradan tamamladı.

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından yeni zirvesini gördü. Dolar/TL'deki ve ons altındaki artışla gram altın rekor tazeledi.

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1855 liraya ulaşarak rekor kırdı.

Altının gram fiyatı saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,2 yükselişle 1853 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 50 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 460 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1 değer kazancıyla 2 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail ve Hamas tarafından yapılan açıklamalarda tarafların 4 günlük ateşkes konusunda anlaşmaya varmalarını duyurması üzerine alınan olumlu sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu ifade etti.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 31 Ekim-1 Kasım'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklar, banka yetkililerinin para politikasının seyrinde ihtiyatlı bir yaklaşım benimsenmesi konusunda hemfikir olduğunu, gelen verilerin enflasyonun düşürülmesindeki ilerlemenin yetersiz olduğunu göstermesi durumunda para politikasının daha da sıkılaştırılabileceğini ortaya koydu.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) finansal istikrar raporu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin ateşkes anlaşmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 10 ve 2 bin 30 seviyelerinin direnç, 1990 ve 1980 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1977 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte dün 2000 dolar seviyeleri aşıldı ve 2007 dolar seviyeleri test edildi. Ons altın haftanın üçüncü işlem gününe ise 1998 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler takip edilecek. 16:30’da işsizlik haklarından yararlanma başvurusu ile birlikte dayanıklı mal siparişleri verileri volatilitenin artmasına neden olacaktır. 18:00’da ise Michigan Tüketici Beklentileri izlenecek. Diğer yandan Orta Doğu’da yaşanan gerilimler de halen jeopolitik risklerin zaman zaman ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Ek olarak ABD kanadında gerçekleşen 20 yıllık tahvil ihracı takip edildi. Bu ihraçta talebin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi altını destekleyen unsurlar arasında yerini aldı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2010 – 2030 - 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1975 – 1953 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Döviz girişini teşvik için yeni düzenleme

 

Tüketici güveninde artış sürüyor

 

İsviçre yeniden Rusya'dan altın alımına başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)