BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsviçre yeniden Rusya'dan altın alımına başladı----

İsviçre yeniden Rusya'dan altın alımına başladı

İsviçre yeniden Rusya'dan altın alımına başladı
22 Kasım 2023 - 09:17 www.finansgundem.com

İsviçre, yaptırımlara rağmen, İngiltere ve Moldova’dan 874 milyon dolar değerinde 14 tondan fazla Rus menşeli altın ithal etti.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin İsviçre yönetimi tarafından yapılan bir açıklamaya dayanarak yayınladığı haberine göre İsviçre, bu yılın ekim ayı verilerine göre İngiltere ve Moldova’dan 874 milyon dolar değerinde 14 tondan fazla Rus menşeli altın ithal etti. İsviçre, devletin 4 Ağustos 2022’den itibaren katıldığı ambargonun belirtilen alımlarla ihlal edilmediğini vurguladı.

Ağustos ayında zirve yaptı

Açıklanan mekanizma uyarınca, ilgili kısıtlayıcı tedbirlerin yürürlüğe girmesinden önce Rusya’dan ihraç edilen ve geçen yıl 7 Mart’tan önce ülkenin fabrikaları tarafından üretilen altın yaptırımlara tabi değil.

Interfax haber ajansı İsviçre’nin 2022 yılında 1,7 milyar dolar değerinde 28,5 ton Rus altını ithal ettiğini yazarken, nisan ve mayıs aylarında ithalat tamamen durdu, ardından yeniden başladı ve ağustos ayında 5,7 tonluk bir zirveye ulaştı.(Gazetemru)

İsviçre'den altın ithalatı tekrardan yükselişe geçti

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)