BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle Bard kod yazma aşamasını tamamladı----

Google Bard kod yazma aşamasını tamamladı

Google Bard kod yazma aşamasını tamamladı
22 Nisan 2023 - 11:31 www.finansgundem.com

Google, ChatGPT’ye rakip olarak üzerinde çalıştığı yapay zeka robotu Bard’ın yeni güncellemeyle kod yazma noktasında kullanıcılara yardımcı olacağını duyurdu.

Google geçtiğimiz ay içerisinde halka açık tanıtımına başladığı üretken yapay zekâlı chatbotu Bard'ın kod yazılımına yardımcı olacak şekilde güncelleneceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasında yapay zekâ yarışı her geçen gün daha da çok kızışıyor. Microsoft destekli OpenAI şirketinin hayata geçirdiği yapay zekâ uygulaması ChatGPT'nin muazzam bir hızla gelişmesi, kullanıcıların olumlu tepkileri ve sayısının her geçen gün artması diğer tekno devlerin de bu yarışta geride kalmamak için bir çaba içerisine girmesine sebep oldu.

Elon Musk gibi dev teknoloji patronları önceleri bu gelişime karşı çıksa da daha sonra kendi ürünlerini de piyasaya sürerek bu yarışa katıldılar.

Google da bu yarışta geride kalmamak için yeni bir adım attı. Firma, içeriği tanımlamak yerine oluşturmak için geçmiş verileri kullanan teknoloji olan üretken AI (Artificial Intelligence - Yapay Zeka) ile işbirliğine izin veren bir deneme olarak tanımladığı Bard'ın, yeni güncellemeyle birlikte artık insanların yazılım geliştirmek için kod yazmalarına yardımcı olacağını açıkladı.

20 programlama dili

Google, yaptığı açıklamada, Bard'ın Java, C ++ ve Python dahil olmak üzere 20 programlama dilinde kod yazabileceğini ve ayrıca kullanıcılara kod ayıklamaya ve açıklamaya yardımcı olabileceğini belirtti. Şirket, Bard'ın "Bu kodu daha hızlı yapabilir misiniz?" gibi basit istemlerle daha hızlı veya daha verimli hale getirmek için kodu optimize edebileceğini de açıkladı.

Şu anda, Bard'a Google'ın geleneksel arama aracını çalıştırmak yerine botla sohbet edebilen ve soru sorabilen sınırlı bir kullanıcı grubu tarafından erişilebiliyor.

Fed, yapay zeka risklerine karşı bankalarla görüşüyor

 

Elon Musk "TruthGPT" ile yapay zeka yarışına katılıyor

 

Google CEO’sundan endişelendiren 'yapay zeka' itirafı!

 

Elon Musk kendi yapay zeka şirketini kurdu

 

ChatGPT FED’in şifrelerini çözebiliyor

 

AB veri kurumu ChatGPT'yi inceleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)