BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGölge bankacılık 3 yılın zirvesinde----

Gölge bankacılık 3 yılın zirvesinde

Gölge bankacılık 3 yılın zirvesinde
15 Ocak 2015 - 06:34 www.finansgundem.com

Çin’in gölge bankacılık sektörü, Aralık ayında yükseldi

Çin’in gölge bankacılık sektörü, hisse senedi yatırımcılarının ve yerel hükümetlerin kredilerdeki artışa katkı sağlaması ile Aralık ayında yükselerek, riskleri şiddetlendirmeden büyümeyi canlandırmaya çalışan merkez bankasının karşılaştığı zorluklara işaret etti.

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) Pekin’de yaptığı açıklamaya göre toplam finansman 1.69 trilyon yuan ile (273 milyar dolar) beklentileri aştı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı toplam finansmanının 1.2 trilyon yuan olacağı yönündeydi. Yeni yuan kredileri ekonomist beklentilerinin altında kalırken, gölge bankacılık aylık kayıtların başladığı 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ekonomik büyümenin yüzde 7’nin altına yönelmesi ile birlikte merkez bankası Kasım ayında iki yıldan bu yana ilk kez faiz oranlarında indirime gitti. İmalat sanayi ve üretici fiyatları deflasyonu kötüleşirken, hisse senedi piyasası 21 Kasım’da açıklanan faiz indiriminden bu yana yaklaşık yüzde 30 yükseliş gösterdi.

Hong Kong’daki Mizuho Securities Asia Ltd. baş Asya ekonomisti Shen Jianguang, “Açıklanan veriler PBOC’un ikilemini yansıtıyor. Reel ekonomi zayıf ve kredi talebi zayıf ancak hisse senedi piyasasında spekülatif faaliyetler yükselişte. Yerel hükümetlerin fonlamaya ihtiyacı var. İnanıyorum ki PBOC Faiz oranı ve zorunlu karşılık oranındaki indirimleri erteleyecek ve likidite enjeksiyonuna yönelik hedefli önlemlere başvuracak” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)