BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’tan rekor işten çıkarma hamlesi----

Goldman Sachs’tan rekor işten çıkarma hamlesi

Goldman Sachs’tan rekor işten çıkarma hamlesi
16 Mayıs 2023 - 18:02 www.finansgundem.com

Wall Street devi Goldman Sachs 2023’ün ilk çeyreğinde 250 bankacıyı işten çıkardı. Banka çeyrek boyunca 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en fazla sayıda çalışanın işine son vermiş oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankalarından Goldman Sachs İngiltere’deki biriminde 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük işten çıkarma operasyonunu gerçekleştirdi. Wall Street devi İngiltere birimindeki 250 bankacının işine son verdi.

Financial News’in haberine göre, ABD bankası 2023’ün ilk çeyreği sonunda bünyesinde 3.632 bankacıyı çalıştırıyordu. Habere göre bu rakamın geçen yılın sonuna göre 250 az olduğu görülüyor. Goldman Sachs’tan yapılan açıklamada rakamlardaki düşüşün bankanın çeyrek boyunca “çalışan sayısını azaltma girişimini” yansıttığını belirtti. Bankanın paylaştığı raporlara göre Goldman Sachs Wall Street’teki genel merkezinden de yaklaşık 600 bankacıyı işten çıkardı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs yakın zamanda küresel çapta 3200 kişinin işten çıkarılacağı bir küçülme planını paylaşmıştı. Söz konusu işten çıkarma dalgasını tüketici bankacılığı birimi de dahil olmak üzere temel olmayan iş kollarına ağırlık verilecek biçimde gerçekleştirileceği belirtilmişti. Küçülme planıyla birlikte Goldman Sachs’ın iş gücünün %6,5 civarında düşmesi ve bu düşüşün bankanın tüm iş kollarını kapsaması bekleniyor.

Goldman Sachs, ilk çeyrekte uluslararası işletmesindeki tazminat giderlerine 624 milyon dolar harcadı ve bu rakam bir yıl öncesine göre %14'lük bir düşüş gösterdi.

Dealogic verilerine göre, Goldman’ın sözleşme bankacılığı ücretleri geçen yıl %41 oranında azalarak 78,6 milyar dolara gerilemişti. Sözleşme bankacılığındaki zorlu atmosfer bu yıl da devam etti. Goldman'ın uluslararası birimi için yatırım bankacılığı ücretleri 2023'ün ilk çeyreğinde %23 azalarak 235 milyon dolara geriledi. Sözleşme bankacılığı alanındaki gelirler küresel çapta ise %26’lık düşüş gösterdi.

Goldman Sachs’ın uluslararası birimindeki toplam gelirler ilk çeyrekte %14 düştü ve 3 milyar dolara geriledi. Sabit gelirli işlemler birimindeki gelirler %29 azalarak 1,2 milyar dolara düştü. Hisse senedi işlemlerinden gelen ücretlerse çeyrek boyunca %12 arttı.

FN haberine göre, Goldman Sachs’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Sözleşme Bankacılığı birimi eş başkanları kilit sektörler için üst düzey yatırım bankacılarını işe almayı planladıklarını aktarıyor. Goldman EMEA Sözleşme Bankacılığı Eş Başkanı Anthony Gutman kadrolarına katılacak yeni sözleşme bankacılarına ilişkin açıklamasında “Bu konuda fazlasıyla hedef odaklı olacağız ama kesinlikle aramaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Evden çalışma İngiliz gençlerini hasta etti!

 

Buffett’tan kredi kartı devine 1 milyar dolar yatırım

 

Morgan Stanley işten çıkarma planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)