BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEvden çalışma İngiliz gençlerini hasta etti!----

Evden çalışma İngiliz gençlerini hasta etti!

Evden çalışma İngiliz gençlerini hasta etti!
16 Mayıs 2023 - 16:02 www.finansgundem.com

İngiltere'de, uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan kişi sayısı 2 milyon 550 bin olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle son 3 yılda evden çalışmanın artmasıyla çalışamayan kişi sayısında Kovid, gençlerde ise mental sağlık sorunları öne çıktı.


İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan kişi sayısı 2 milyon 550 bin olarak belirlendi. 

Bir önceki çeyreğe göre yaklaşık 100 bin kişi artış yaşanan çalışamayan kişi sayısında etkili olan sağlık sorunları arasında Kovid-19'la ilişkili viral enfeksiyon sonrası yorgunluk ile Kovid-19'un tetiklediği diğer hastalıklar sayıldı.

Gençlerde ise mental sağlık sorunları öne çıkarken, son 3 yılda evden çalışmanın artmasıyla özellikle boyun ve baş bölgesinde görülen sorunlar da sağlık problemleri arasında gösterildi.

İstihdam Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Tony Wilson, bu sayıyı "rekor" olarak nitelendirirken, ONS verilerine göre ülkede işsizlik oranı 3,8'le son 18 ayın en düşük noktasına geldiği şubattan sonra martta 3,9'a yükseldi.

'Evden' değil 'lüks gemi'den çalışacak... 12 yıllık bilet aldı

 

Evden çalışanlar daha çok uyuyor

 

Uzaktan çalışanlar kamerayla izleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)