BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEvden çalışanlar daha çok uyuyor----

Evden çalışanlar daha çok uyuyor

Evden çalışanlar daha çok uyuyor
19 Ekim 2022 - 18:09 www.finansgundem.com

New York FED’in yayınladığı son bir araştırmaya göre evden çalışanlar işe gidip gelme süresinden kurtularak kişisel aktiviteler ve uyku için daha fazla boş zaman bulabildi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Ofis hayatının değerli olduğunu düşünenlerin şu konuyu yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. İşe gidip gelme stresinden vazgeçmek evden çalışanlara toplamda 60 milyon saat verdi.

Fortune’un haberine göre söz konusu rakam ABD New York Merkez Bankası’nın salı günü yayınlanan raporuna dayanıyor. FED’in verileri ise çalışanların yeni boş zamanlarını nasıl değerlendirdiklerini izleyen Amerikan Zaman Kullanımı Anketi’nden geliyor. Ayrıca ankete göre çalışanlar bu boş zamanın çoğunu çalışmaya değil uykuya veya kişisel aktivitelere harcıyor.

Genç işçiler, barlarda veya restoranlarda sosyalleşmek, uzun süreli egzersiz yapmak veya bir spor salonuna gitmek gibi birçok şeyi kapsayan boş zaman etkinliklerine haftada daha fazla saat harcama eğilimini gösterdi. Öte yandan, daha yaşlı çalışanlar ise ev işleri ve çocuk bakımı için daha fazla zaman harcadılar.

Bununla birlikte, yaş grupları arasında herkes daha fazla uyudu ve bu tartışmasız bir şekilde hem işverenler hem de çalışanlar için iyi bir durum. Uzmanlar, uzun süreli uyku yoksunluğunun, azalan üretkenlik, daha zayıf dikkat süresi ve daha kısa sürede öfkelenme de dahil olmak üzere iş dünyasını da etkileyebilecek bir dizi olumsuz sonuç yarattığını söylüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, FED’in araştırma ekibi, raporun bulgularının "çalışanların esnek çalışma düzenlemelerini tercih ettiğine ilişkin çeşitli raporlara olan güveni” artırdığına işaret etti. Açıklamada işe gidip gelme süresinin aradan çıkmasıyla çalışanların “diğer aktivitelere” harcayacakları daha fazla zamanı kaldığı belirtiliyor. FED raporuna göre evden çalışmanın bu ek faydasını talep eden çalışanlar için esnek çalışma düzenlemelerinin geleceği önemli bir konu olacak.

Cisco tarafından bu yılın başlarında yapılan 28.000 kişilik bir anket, çalışanların %78'inin uzaktan çalışmanın yaşamlarını genel olarak iyileştirdiğini söyledi. Çoğu çalışan, ekstra zamanlarını aileleri, arkadaşları ve evcil hayvanlarıyla geçirdiklerini ve kendilerine baktıklarını söyledi. İşçilerin dörtte üçü evden çalışmanın aile ilişkilerini geliştirdiğini ve yarısından fazlası arkadaşlıklarını güçlendirdiğini söyledi.

Maksimum esnekliğe izin veren düşünceli bir hibrit çalışma düzenlemesi ise çalışanların işten ayrılma olasılığını önemli ölçüde azaltıyor. Sonuç olarak, bir ev ofisinden oturum açabilmek sadece milyonlarca saat kazandırmakla kalmıyor; aynı zamanda bir miktar para tasarrufu da sağlıyor. LendingTree'nin 2021 analizine göre, ABD'nin en büyük 10 şehrinde tam zamanlı çalışanlar, işe gidip gelirken yılda ortalama 5.679 dolar kaybediyor.

Başka bir deyişle, ofise dönüş konusundaki tartışmalar bir çözüm belirtisi gösteriyor olsa da işe gidip gelmenin neden olduğu kanıtlanmış dezavantajlar evden çalışmak isteyen kalabalıklar için yangına benzin dökmekten başka işe yaramıyor.

İş dünyasının yeni trendi: Haftada 4 gün mesai

 

CEO’ların ihtiyaç duyduğu 4 yetenek

 

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)