BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett’tan kredi kartı devine 1 milyar dolar yatırım----

Buffett’tan kredi kartı devine 1 milyar dolar yatırım

Buffett’tan kredi kartı devine 1 milyar dolar yatırım
16 Mayıs 2023 - 13:51 www.finansgundem.com

Warren Buffett ilk çeyrekte banka hisselerini azaltarak yaklaşık 1 milyar dolarlık Capital One hissesi aldı. Kredi kartı yatırımı Buffett’ın ekonomideki yavaşlamaya rağmen tüketicilerin finansal durumuna güvendiğini gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway kredi kartı ve bankacılık şirketi Capital One’a ilk çeyrekte 954 milyon dolarlık yatırım yaptı. Söz konusu hamle yatırım firmasının milyarlarca dolarlık hisse senedini sattığı bir dönemde portföyüne eklediği birkaç yeni hisse senedinden biri.

Financial Times’ın haberine göre, Berkshire’ın pazartesi günü açıklanan yatırımı ABD’nin bölgesel bankalardaki krize rağmen Buffett’ın kredi kartı sektörü ve tüketicilerin finansal durumunun sağlığı hakkında iyimser düşüncelere sahip olduğu sinyalini veriyor. Capital One kendisini ABD’de Visa ve Mastercard’dan sonra en büyük üçüncü kredi kartı firması olarak tanımlıyor.

Dev yatırım firması finans sektöründeki yatırımlarını az sayıdaki ABD bankası (Bank of America ve Citigroup) ve kredi kartı şirketleri (American Express, Visa ve Mastercard) arasında yoğunlaştırdı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Berkshire’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Buffett bu ayın başında bankacılık sektörüne ilişkin beklentilerini açıklarken temkinli bir ton kullanmıştı. Buffett internet hesapları çağında bankaların çalışma hızının sektördeki yatırım hesaplarını değiştirdiği uyarısında bulunmuştu.

Buffett Berkshire’ın yıllık hissedar toplantısında, “Mevduatların kalıcılığının ne durumda olduğunu bilmiyorsunuz ve bu her şeyi değiştirir. Birkaç saniye içerisinde mevduat kaçışıyla karşı karşıya kalabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Berkshire mevzuat bildiriminde ilk çeyrekte US Bancorp ve Bank of New York Mellon (BNY Mellon) hisselerindeki pozisyonlarından çıktığını açıkladı.

Berkshire Capital One firmasında %2,6 oranında hisse satın aldı. Söz konusu hamle firmanın geçen yıl otomotiv ve konut kredisi kuruluşu Ally Financial’a yaptığı büyük yatırımın tamamlayıcısı niteliğinde. Berkshire ayrıca ilk çeyrekte Ally’daki pozisyonlarını mütevazı bir şekilde de olsa azalttı.

Capital One hisseleri açıklamanın ardından vadeli işlem piyasalarında yüzde 6 yükseldi.

Capital One, ABD ekonomisi yavaşladıkça ve enflasyon tüketiciler üzerinde etkilerini artırdıkça kredi kayıpları için karşılıklarını artırıyor. Ancak şirket, bankacılık sektörünün genelinde ağırlığını hissettiren endişelerden çok fazla etkilenmedi. ABD bankacılık sektörü hisselerinin derlendiği KBW Bank Endeksi yılın başından bu yana %26 geriledi. Aynı dönemde Capital One hisseleri ise sadece %4 civarında değer kaybetti.

Berkshire ayrıca, petrol devi Chevron'daki hisselerini yaklaşık beşte bir oranında azalttığını ve kendi hesapları ile bir yan kuruluş tarafından yönetilen bir yatırım portföyü arasında yaklaşık 35 milyon hisse sattığını açıkladı.

Yatırım devi çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) hisselerindeki kalan pozisyonlarından da çıktı. Buffett’ın bu hamlesi bu yıl ve gelecek yıl için Tayvan ve Çin arasında oluşabilecek bir jeopolitik gerilime işaret ediyor.

Buffett: İyi zamanlar sona erdi

 

Wall Street’in resesyon tercihi Buffett hisseleri

 

Haneler ne kadar ‘kara gün akçesi’ biriktirmeli?

 

Buffett bankacılık krizini erken gördü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)