BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs Türkiye riskine dikkat çekti----

Goldman Sachs Türkiye riskine dikkat çekti

Goldman Sachs Türkiye riskine dikkat çekti
08 Haziran 2015 - 12:58 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, seçim sonuçlarından sonra "Türkiye riskinin yeniden fiyatlanması olası" açıklamasında bulundu

Türkiye'de dün yapılan genel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Goldman Sachs, seçimlerin AKP'nin 13 yıllık tek başına iktidarını sona erdirdiğini, ancak karar alamayan bir parlamento ortaya çıkardığını bildirdi.

Bir dizi koalisyon senaryolarının olduğunu belirten Goldman Sachs, ancak Türkiye'nin yeni bir, belirsizlik üretmeye ve erken seçim riski ortaya çıkarmaya yatkın çok yıllı politik geçiş sürecine giriyor göründüğünü vurguladı. Goldman Sachs, bunlar derin köklü makroekonomik belirsizlikler ile biraraya geldiğinde Türkiye riskinin yeniden fiyatlanmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Bir noktada taktiksel rahatlatma rallileri için alan gördüklerini belirten Goldman Sachs, ancak Türk Lirası için aşağı yönlü beklentilerini koruduklarını belirtti. Goldman Sachs, ABD Doları/Türk Lirası için 12 aylık tahminini 3,15 ve 2016 sonu tahminini 3,40 olarak tekrarladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)