BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs: İngiliz bankaları batık kredilere hazırlıklı olmalı----

Goldman Sachs: İngiliz bankaları batık kredilere hazırlıklı olmalı

Goldman Sachs: İngiliz bankaları batık kredilere hazırlıklı olmalı
22 Ekim 2020 - 17:33 www.finansgundem.com

İngiltere’de bu ay ücretsiz izin programı ve mortgage ödemelerindeki erteleme düzenlemeleri son buluyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de kredi kartı veren büyük bankalar, Goldman Sachs’a göre, yakın zamanda “belirgin bir kötüleşme” yaşayacak. Bunun nedeni ücretsiz izin ödemelerinin bu ay sona erecek olması.

İngiliz yatırım bankası Lloyds Banking Group gibi büyük kredi kartı sağlayıcıları, bananın 22 Ekim tarihinde yayınladığı açıklamaya göre, art arda gelen dört ayda batık borç oranlarında azalma yaşadı.

Goldman Sachs’ın analistleri,

“ekonomistlerimizin gelecek aylarda işsizlikte sert bir yükseliş beklentisine paralel olarak, kredi kartı varlık kalitesindeki iyimser görüntünün geçici olduğunu düşünüyoruz ve ödemelerdeki ertelemeler ile hükümetin çeşitli destek programları sona ererken belirgin bir kötüleşme bekliyoruz”

dedi.

İngiltere’nin en büyük kredi kartı sağlayıcılarının verilerini derleyen Goldman, geciken ödemeleri olan toplam kredi kartı sayısının Eylül ayında azalmaya başladığını ve pandemi öncesi dönemin altında seyrettiğini gösterdi. Ancak 89 güne kadar gerçekleşmemiş ödemesi bulunan kartların sayısı, Eylül sonuna kadar devam eden iki ayda 20 baz puandan 30 puana yükseldi. Goldman’ın araştırması, henüz Eylül verileri yayınlanmadığı için Barclays’i dahil etmedi.

Analistler kredi kartlarının ödenmeyen borçlarındaki azalmanın, “ödeme ertelemelerinin yaygın kullanımı” nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Ücretsiz izin ödemeleri, kiracıların tahliyeye karşı korunması ve mortgage ertelemelerinin tamamı bu ay sona eriyor.

İngiltere'de işletmelerin yüzde 18'i iflasla karşı karşıya

 

Fransızlar, Macron'un salgın sürecini yönetemediğini düşünüyor

 

Avrupa’da küçük işletmelerin yarısı iflas riski altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)