BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransızlar, Macron'un salgın sürecini yönetemediğini düşünüyor----

Fransızlar, Macron'un salgın sürecini yönetemediğini düşünüyor

Fransızlar, Macron'un salgın sürecini yönetemediğini düşünüyor
22 Ekim 2020 - 12:12 www.finansgundem.com

Fransa halkı, Macron yönetiminin Kovid-19 salgınını etkili bir şekilde yönetemediğini düşünüyor.

Paris'te yaşayan Fransızlar Kovid-19 sürecinde sağlık imkanlarına ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Paris başta olmak üzere birçok şehirde uygulamaya konulan "sokağa çıkma" yasağı nedeniyle restoranlar ekonomik olarak ciddi zarar görüyor.

Fransızlar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sürecini yönetemediğini düşünürken, alınan önlemler nedeniyle restoranlar ekonomik olarak ciddi zarar görüyor. Fransa, salgınının başlangıcından bu yana "Avrupa genelinde en yüksek günlük vaka sayılarının kayıtlara geçtiği ülke" olarak dikkati çekiyor. Ülkede 17 Ekim'de 32 bin 427 yeni vakayla salgının başından itibaren hem ülkede hem de Avrupa'daki en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

Salgında ikinci dalgadan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa, Kovid-19'la mücadele kapsamında Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 4 hafta süreliğine 21.00-06.00'da "sokağa çıkma" yasağı getirdi. Bu saatlerde restoran ve iş yerleri kapalı tutuluyor.

"Hastanelerin durumu iyileştirilmeli"

Salgının gidişatı, alınan önlemler ve hastanelerdeki Kovid-19 tedavi sürecine ilişkin Paris'te yaşayan Fransızlar ve restoran sahipleri, AA muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

Soyadını vermek istemeyen genç Fransız kadın Marie, ülkede salgın açısından istikrarsız, endişe verici bir vaziyet bulunduğunu söyledi. "Hastanelerde imkanların yetersizliği nedeniyle süreç korkutucu boyuta ulaştı." diyen Marie, salgını durdurmaya yönelik önlemlerin yetersizliğine işaret etti. Marie, "Sokağa çıkma yasağı' kararının neden alındığını anlamıyorum, ulaşım araçları tıka basa, iş yerlerinde herkes beraber bulunuyor, okullar açık. Dolayısıyla mantıklı bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Macron yönetimi tarafından şu an uygulamaya konulan Kovid-19 önlemlerini "gülünç, anti-sosyal ve berbat" bulduğunu belirten Marie, "Hastanelerin durumu iyileştirilmeli, imkanları artırılmalı. Hükümet 'Savaştayız' diyor artık bunu duymak istemiyoruz, bu başarısızlığa uydurdukları bir kılıf." diye konuştu.

"Pozitif çıktığınızda hastaneye kabul edilmiyorsunuz"

Vincent Honin de Kovid-19 sürecini en az zararla atlatmaya çalıştıklarını söyledi. Macron yönetiminin salgını geçiştirmedeki başarısının kafalarda soru işaretleri bıraktığını anlatan Honin, "Acaba ikinci bir karantina daha uygulanacak mı' diye endişeleniyoruz. Gerekli adımlar atılır, zor durumda olan sektörlere destek çıkılırsa bu adımlar bir şey ifade eder." dedi.

Hasan Benseghir, hükümetin Kovid-19 kapsamında çok katı önlemler aldığını kaydetti. Önlemlerin danışılmadan, alelacele alındığını ve hükümetin şu anda içinde bulunulan ikinci dalgaya hazırlıksız yakalandığını belirten Benseghir, bu nedenle birçok hatalı karar alındığını vurguladı. Benseghir, 21.00'den sonra sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin zaten ekonomik zorluklar yaşayan esnafı büyük bir çıkmaza soktuğuna dikkati çekerek, hükümetin bunu gidermeye yönelik gerekli adımları atmadığını ifade etti.

Kendisinin Kovid-19'u hafif semptomlarla atlattığını ancak ikiz kardeşinin hastalığı biraz ağır geçirdiğini anlatan Benseghir, "Kovid-19 pozitif çıktığınızı öğrendiğinizde, hastaneye kabul edilmiyorsunuz, evinizde 14 gün kalmanız gerektiği söyleniyor. Fransa'da ağır durumlar olsa bile hastaneye uluşmanız güç, günlük 20 binden fazla vaka görülüyor. Hastaneler dolup taşmış."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)