BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’da küçük işletmelerin yarısı iflas riski altında----

Avrupa’da küçük işletmelerin yarısı iflas riski altında

Avrupa’da küçük işletmelerin yarısı iflas riski altında
22 Ekim 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

Avrupa’nın küçük ve orta ölçekli şirketlerinin yarısı bir yıl içinde iflas edebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın küçük ve orta ölçekli işletmelerinin yarısından fazlası eğer gelirler artış göstermezse, önümüzdeki yıl iflas riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Bu durum korona virüs pandemisinin ekonomiye verdiği zararın büyülüğünü gözler önüne serdi.

İtalya ve Fransa’da her beş şirketten biri, altı ay içinde iflas başvurusu yapacağını öngörüyor. McKinsey & Co.’nun araştırmasının sonucunda Avrupa’nın en büyük ekonomilerinde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iflası bekleniyor. Bu işletmeler bölgeler için kilit değerde ve işgücünün üçte ikisini barındırıyorlar. Aynı zamanda ekonominin katma değerinin yarısından fazlası da bu işletmelere ait.

Pandemi Avrupa’nın şirketlerine sert bir darbe indirdi ve şirketlerin %70’i daha düşük ciro açıkladı. Bu seviye, İtalya ve İspanya’da çok daha yüksek gerçekleşti ve bu ülkelerde korona virüsün ve karantina önlemlerinin sert etkilerini gösterdi.

İyimserlik çok düşük ve büyük çoğunluk ekonominin zayıf olduğunu söylüyor. Bu durum, batık krediler ve işten çıkarmaların artmasına yönelik endişelere neden oluyor. Ankete katılan tüm ülkelerin hükümetleri şimdi, çalışanlar için yeni destek paketleri açıklıyor. Bunun nedeni korona virüs vakaları artarken işsizliği kontrol altına almak.

AB’nin parasal politikalarının siyasi temeli yok

 

IMF'den 'Avrupa ekonomisinde riskler artıyor' uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)