BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiG.Kıbrıs Merkel'i üzdü----

G.Kıbrıs Merkel'i üzdü

G.Kıbrıs Merkel'i üzdü
20 Mart 2013 - 15:08 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avro Grubu'nun ekonomik yardımını reddeden kararı için üzgün olduğunu söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'in Avrupa Komisyonu'nda yaptığı bilgilendirme toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Avro grubunun Kıbrıs Rum Kesiminin bundan sonra ne gibi alternatif öneriler getireceğinin beklenmesi gerektiğini ifade ederek, Avro Grubu'nun 100 bin avronun altında olan yatırımlardan vergi alınmamasını iyi bulacağı görüşünü tekrarladığını belirtti.
Almanya'nın bu konuda bir çözüm istediğini vurgulayan Merkel, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avro Bölgesi'nde bir partner olduğunu ve bundan dolayı birlikte bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
Merkel, Kıbrıs Rum Kesimi'nin kalıcı bir banka sektörüne sahip olmasının önemli olduğunu belirtti.
Rum yönetiminin 17 milyar avroya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Merkel, bunun yüzde 100 Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla tekabül ettiğine dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)