BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaGirişim sermayesi anketi tamamlandı----

Girişim sermayesi anketi tamamlandı

Girişim sermayesi anketi tamamlandı
24 Mayıs 2012 - 12:02 www.finansgundem.com

Türkiye’de girişim sermayesinin katma değeri üzerine düzenlenen ilk firma anketi sonuçları açıklandı

Ernst & Young ve Türkiye’nin Fonlar Fonu İstanbul Venture Capital Initiative (iVCi) işbirliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve “girişim sermayesinin firmalara sağladığı hissedilen katma değeri” araştıran anket sonuçları yayınlandı. Ülkemizde hızla büyüyen sektörün nabzını tutmayı amaçlayan anket, girişim sermayesi yatırımı alan 100’ün üzerinde firmanın katılımı ile bağımsız olarak gerçekleştirildi.
iVCi Stratejik Ağ Başkanı Pınar Eczacıbaşı, programın temsilcisi unvanı ile yaptığı açıklamasında, Türkiye’de faaliyet gösteren fon yöneticilerine yol gösterecek böyle bir çalışmanın Ernst & Young tarafından gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Pınar Eczacıbaşı, çalışmanın sonuçlarından edindiği izlenimlerin çok olumlu olduğunu ve girişim sermayesinin Türkiye’deki kısa geçmişine rağmen hızla gelişerek, kalkınmış pazarlarda olduğu kadar değer yarattığını vurguladı ve bu durumun İstanbul’un yakın gelecekte girişim sermayesi için bir merkez haline getirme vizyonunu desteklediğini ifade etti.
Anket çalışmasının sonuçlarına göre, çalışmaya katılan firma yöneticilerinin %79’u fon yatırımının firmalarında hızlı büyümeye büyük katkısı olduğunu, %81’i ise finansal standartların gelişmesinde de çok önemli rol oynadığını belirtti.
Ernst & Young ortaklarından Demet Özdemir anket sonuçlarının Türkiye’de faaliyet gösteren fon yöneticileri için ek veriler sunduğunu, fonların, rekabete ve büyümeye sağladıkları katkıyla ekonomide dinamizm yarattığını ve önümüzdeki dönemlerde fonların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini belirtti. Özdemir, özellikle fonların yatırım yapılan şirketlerdeki hızlı büyümede ve şirketlerin finansal standartlarının gelişmesindeki rollerinin ankette öne çıktığını ifade etti.
Demet Özdemir böyle bir çalışmanın ilk defa gerçekleştirildiğini ve bu vesile ile katılan firmalara sağlamış oldukları geri bildirimler için teşekkürlerini iletti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)