BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGine'de darbe! BM'den kınama----

Gine'de darbe! BM'den kınama

Gine'de darbe! BM'den kınama
05 Eylül 2021 - 21:54 www.finansgundem.com

Gine'de Özel Kuvvetler Birlikleri'nin başındaki isim Albay Mamady Doumbouya yönetimi ele aldığını açıkladı. BM Genel Sekreteri Antionio Guterres Gine'de yaşanan askeri darbeyi şiddetle kınadığını açıkladı

Batı Afrika ülkesi Gine devlet televizyonunu basan askerler darbe yapıldığını ve anayasanın askıya alındığını duyurdu. Yerel basında, Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya'nın ve Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin görüntüleri paylaşıldı. 

Gine lideri Conde'nin yaralanmadığı açıklandı ancak başka bir detay bilinmiyor. Fransız medyası, Konakri'de bir 'darbe girişimi' olduğunu aktarıyor. Gine Savunma Bakanlığı ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yapılan saldırının püskürtüldüğünü ve güvenlik güçlerinin düzeni sağlamaya başladığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antionio Guterres, Gine'de yaşanan askeri darbeyi şiddetle kınadığını belirtti.

Guterres, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Gine'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yönetimin silah zoruyla devralınmasını şiddetle kınadığını kaydetti. BM Genel Sekreteri, darbecilerin alıkoyduğu Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Yerel basında darbe görüntüleri

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde başkanlık sarayının etrafında zırhlı araçlar görüldü, ayrıca Kaloum bölgesindeki bir köprü üzerindeki çatışma görüntülere yansıdı. Konakri ile Kaloum arasındaki ulaşımı sağlayan köprünün kapatıldığı da yine yerel medyadaki bilgiler arasında.

Sosyal medyadaki bir paylaşımda Özel Kuvvetler Birlikleri'nin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya'nın ve Cumhurbaşkanı Conde'nin görüntüleri verildi. Doumbouya, bir grup askerle görüldüğü videoda, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum nedeniyle yönetime el koyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Conde'nin ellerinde olduğunu belirten Doumbouya, anayasanın, hükümetin ve kurumların feshedildiğini, sınırların kapatıldığını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan bir diğer videoda ise Conde'nin askerlerle beraber bir odada fazlasıyla bitkin olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Alpha Conde'yi alıkoyduğu belirtilen askerler devlet televizyonu RTG'de darbe açıklaması yaptı.

Gine'de darbe korkusu bitmiyor

2008 yılında dönemin lideri Lansana Conte öldükten sonra sivil yönetimi deviren ordu, iki yılın ardından seçimlere gidilmesine izin verdi ancak Batı Afrika ülkesinde çalkantı dinmedi.

Fransa'dan 1958'de bağımsızlığını kazanan Gine'yi 2010 yılından bu yana yöneten Alpha Conde, geçen yıl gerçekleşen seçimlerde üçüncü kez ipi göğüslemişti.

Esad’ın kara kutusu öldü

 

Almanya'da ırkçılık karşıtı gösteri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)