BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGıda enflasyonu yıllık bazda yüzde 24'e ulaştı----

Gıda enflasyonu yıllık bazda yüzde 24'e ulaştı

Gıda enflasyonu yıllık bazda yüzde 24'e ulaştı
27 Eylül 2021 - 10:27 www.finansgundem.com

Türk-İş verilerine göre gıda fiyatları eylülde aylık yüzde 4,18, yıllık yüzde 24,56 arttı

Gündemin temel konusu enflasyon, özellikle gıdada yüksek seyreden  fiyat artışları olmaya devam ediyor. Enflasyondaki artış -yetersiz  gelir nedeniyle- geçim şartlarının giderek ağırlaşmasına neden oluyor.
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için  yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı),  yürürlükteki asgari ücretin üstünde. Durum böyle iken, gelirlerin  ve de çalışanların temel ve ortalama ücreti haline gelen asgari  ücretin enflasyon oranı veya biraz üzerinde artış göstermesi, mevcut  yoksulluğun süregelmesi anlamında.

TÜRK-İŞ tarafından 34 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan, bu  alanda öncü ve diğer çalışmalara örnek olan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırması, ülkemizdeki "geçim şartlarını" ortaya koyan  önemli bir çalışma olmaya devam etmektedir. Hesaplanan tutarlar ücret  düzeyi olmayıp, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün çeşitli raporlarında  da yer alan "insana yakışır yaşam koşulları" için yapılması gereken,  diğer bir ifadeyle haneye girmesi gereken en düşük geliri ortaya  koyuyor.. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)