BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de marketlerde gıda sıkıntısı başladı----

İngiltere’de marketlerde gıda sıkıntısı başladı

İngiltere’de marketlerde gıda sıkıntısı başladı
24 Eylül 2021 - 15:03 www.finansgundem.com

İngiltere'de yetişkinlerin yarısından fazlası, arz sıkıntısının gıda alışverişlerini olumsuz etkilediğini bildirdi

İngiltere'de işgücü ve mal kıtlığının tüketiciler üzerindeki kötüleşen etkisini vurgulayan resmi bir ankete göre, ülkedeki yetişkinlerin yarısından fazlası, son iki hafta içinde normal yiyecek alışverişinde daha fazla zorlukla karşılaştıklarını bildirdi.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından 8-19 Eylül tarihleri arasında 4.994 hanenin katıldığı bir ankete göre, % 40'ı dükkânlarda normalden daha az çeşitlilik olduğunu bildirdi.

Ankete katılanların yaklaşık % 18'i temel gıda maddelerini alamadıklarını, % 25'i ise temel olmayan gıda maddelerini alamadıklarını söyledi. Ankete göre % 8'i daha ilaç veya yakıt satın almakta zorlandıklarını ifade etti.

İngiltere'nin en büyük iş lobisi grubu olan CBI tarafından yapılan ayrı bir anket, beklenen satışlarla ilgili olarak dağıtım ve perakende stok hacminin Eylül ayındaki beşinci ay için çok düşük görüldüğünü ortaya koydu.

CBI ekonomisti Ben Jones, "Düşük stok dağıtım sektöründe bir endişe olmaya devam ediyor" dedi.

BRC: İngiltere'nin Noel sezonunu kurtarmak için 10 günü var

İngiltere perakendecilik sektörünün lobi kuruluşu Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC), 10 günlük süre içinde daha fazla ağır vasıta sürücüsü bulunamaması halinde, Noel sektörde ciddi tedarik yetersizliğinin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

BCR'nin gıda ve sürdürülebilirlik direktörü Anrew Opie yaptığı açıklamada, "Ağır vasıta sürücüleri bizim tedarik zincirlerimizi bir arada tutan yapıştırıcılar. Onlar olmadan, çiftliklerden malların depolara ve mağzalara taşınması mümkün olmaz" diye konuştu. 

Opie, "10 gün içinde yeni sürücüler bulunmaz ise, Noel'e doğru giderken ciddi aksaklıklar görmemiz kaçınılmaz" dedi.

Marketlere sınırlamalar: Fahiş fiyata karşı 6 öneri!

İngiltere'de enflasyon bekleyişleri eylülde rekor yükseldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ciya24 Eylül 2021 20:12

    Onlara hicbisey olmaz asırlardır aç kalmamışlar bırak onu bolluk bereket refah içinde çağdaş dünyaya uygun Tanrının koruyup kolladıgı ülke olarak varolmaktadır B.Britanya insanlığın kapağı atmaya çalıştığı