BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGhosn: Benim yüzümden Türkiye'de yargılananlarla tanışmak isterim----

Ghosn: Benim yüzümden Türkiye'de yargılananlarla tanışmak isterim

Ghosn: Benim yüzümden Türkiye'de yargılananlarla tanışmak isterim
08 Aralık 2021 - 20:49 www.finansgundem.com

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn, kaçışın Türkiye ayağında rol alanların akıbetiyle ilgili açıklamasında "Benim yüzümden Türkiye'de yargılananlarla bir gün tanışmak isterim" diye konuştu

30 Aralık 2019'daki firarından beri uluslararası medyaya röportajlar verip kitap yazan ve TV dizilerine konu olan otomotiv devi Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn, hafta başında Lübnan'daki evinden Japon gazeteciler dahil medya mensupları için sanal basın toplantısı düzenleyerek 'Broken Alliances' (Bozulan İttifaklar) isimli yeni kitabını tanıttı.

'25 Aralık'ta karar verdim'

Basın toplantısında kitap yazma sebebini "Çünkü konuşamıyorum" diye açıklayan Ghosn, mahkeme belgelerinin aylar süren lojistik hazırlıklara işaret etmesine rağmen, 'Japonya'daki ev hapsinden kaçma kararını 25 Aralık'ta aldığını ve kaçış planını 4 günde tek başına planladığını' öne sürdü.

'Planın ayrıntılarını ben bile bilmiyordum'

Kendisinin kaçışın Japonya, diğerlerinin Dubai, İstanbul ve Beyrut kısmını planladıklarını anlatan Ghosn, Japon istihbaratı tarafından sürekli izlendiği için dışarıya bilgi sızması ve planın suya düşmesi ihtimaline karşı ayrıntıların kendisiyle bile tam paylaşılmadığını öne sürdü.

"Hatta bir noktada ilk durağın Türkiye olup olmayacağı bile belli değildi" diyen Ghosn, "Asla kimseye söylememem gerekiyordu. Eşime bile" diye ekledi.

Japonya'da kefaletle ev hapsine konulmuş eski Nissan CEO'sunun kaçışıyla ilgili Türkiye'de görülen davada, 2'si hostes 7 kişi yargılanırken, şubatta MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, göçmen kaçakçılığı suçlamasından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Duruşmalarda pilotlarla hosteslerin dönen dolaptan haberinin olmadığı belirtilmişti. Cezanın kesinleşmesi halinde bu iki pilotun bir daha uçamayacakları değerlendirmesi yapılmıştı.

'İstanbul ayağına karışanların başına gelenlerden pişmanlık duyuyor musunuz?''

BBC Türkçe, sanal basın toplantısında Ghosn'a, 'Türkiye'de davası hala devam eden ve kaçış planının İstanbul ayağına bilerek veya bilmeyerek karıştıkları iddiasına karşı suçsuzluklarını kanıtlamaya çalışanlarla ilgili pişmanlık duyup duymadığı' sorusunu yönelttiğini belirtti.

Haberde Ghosn'un "Şartlar öyle gerektirdi. Benim yüzümden Türkiye'de yargılananlarla bir gün tanışmak isterim. Yollarımız kesişirse kendileriyle tanışmaktan memnunluk duyarım" yanıtını verdiği aktarıldı.

ABD'li iki elebaşına en fazla 2 yıl hapis

Eski Nissan CEO'sunun kaçışının baş planlayıcısı oldukları belirlenen ABD Ordusu Özel Kuvvetler'in eski mensubu baba ve oğlu da Japonya'da mahkumiyet aldı. Zor kurtarma operasyonları düzenlemesiyle tanınan eski Yeşil Bereli Michael Taylor 2 yıl, oğlu Peter Taylor 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Japonya'da Ghosn'u birkaç kez ziyaret eden ikilinin banka hesaplarına Mayıs 2020'ye dek toplam 1.3 milyon dolar yatırıldığı belirlendi.

Basın toplantısında Japonya'ya eleştiriler yönelten Ghosn, 'Japonya'yı sevdiği için Japon yargı sisteminin değişmesini istediğini' söyledi. Savcılarla yargıcın 'yalancı tanıklık' suçlamasıyla eşi hakkında kırmızı bülten çıkararak 'intikamcılık' yaptıklarını savunan dünyaca ünlü iş insanı ve yönetici, ev hapsindeyken eşi ve çocuklarıyla bile sadece 30 dakika geçirebildiğini aktardı.

'Beni böyle mi ödüllendiriyorsunuz?'

Brezilya-Lübnan-Fransa vatandaşı Ghosn, "Japonya'nın rehin alıcı adalet sistemi bir cehennemden farksız" diyerek ekledi:

"Japonya'nın istediği herhangi bir adalet sistemine sahip olma hakkı var, ancak bu konuda yabancıları uyarmalılar."

"Nissan'a verdiğim 17 yıla kalbimi koydum. Beni böyle mi ödüllendiriyorsunuz? Bu yüzden kırgınım."

Eski Nissan CEO'sunun kaçış davasında karar açıklandı

Nissan CEO’sunun kaçırılmasında pilot kritik rol oynadı

Nissan'ın eski CEO'su kontrbas çantasına gizlendi, İstanbul üzerinden kaçtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)