BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar endişe kaynağı----

Gelişen piyasalar endişe kaynağı

Gelişen piyasalar endişe kaynağı
01 Ekim 2013 - 11:38 www.finansgundem.com

Moody's analistleri, Fed'in tahvil alımlarını azaltması halinde gelişen piyasalarda oluşacakları rapor etti

Bir noktada Fed ABD parasal politikasını normalleştirme sürecini başlatacak. Bu, özellikle gelişen piyasalar için endişe kaynağı.
Moody´s analistleri tahvil alımlarının azaltılmasının ve tahvil faizlerinde artışın gelişen ekonomileri ve kredi notlarını nasıl etkileyeceğine dair bir senaryo oluşturdu.
Moody´s yayınladığı iki raporda beş yıl içinde Fed´in faiz oranlarını normale getireceğini (1997- arasındaki ortalama yüzde 3.9, 10 yıllık ABD tahvili için yüzde 5) tahmin etti.
Analistler piyasaların bü ayarlama sürecini nasıl geçireceğine dair üç senaryo belirledi: piyasaların daha fazla sıkılaştırmayı hemen fiyatlandırdıkları yüksek senaryo, piyasa ayarlamasının 2014 sonunda tamamlanacağı merkez senaryo ve ayarlamanın 2016 ortasında tamamlanacağı düşük senaryo.
Moody's, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye gibi yüksek cari açıkları olan ülkelerin tecrübe ettiklerinden daha fazla sermaye çıkışı yaşacaklarını ve bu ülkelerin para birimlerinin ve notlarının baskı altında kalacağını tahmin ediyor. Anca orta vadede kur ayarlamasının etkilenen ekonomileri daha rekabetçi hale getirerek ekonomik etkileri sınırlandırabileceği kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)