BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGeleceğin bankacılığı şekilleniyor----

Geleceğin bankacılığı şekilleniyor

Geleceğin bankacılığı şekilleniyor
25 Mayıs 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Blockchain teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, geleceğin bankacılığı şekillenmeye başladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankacılık sektöründe oldukça fazla sayıda ihtilaf yaşanıyor. Örneğin Dankse Bank’tan yalnızca birkaç yıl içinde üç CEO kovuldu. CEO ise daha önce ABN Amro’da çalışırken kara para aklama kanunlarına uymadığı için soruşturma geçitmişti. 2014 yılında EFG Bank bir soruşturma süreci geçirdi ve ardından kara para aklama denetimlerindeki eksikliği nedeniyle ceza aldı.

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) soruşturma sırasında 36 müşteri dosyasını inceledi ve 17’sinin oldukça sorunlu olduğunu gördü. Hesapların 13’ü doğrudan kriminal aktivitelerle ilişkili bulundu ve müşteriler de cezalarla karşı karşıya kaldı. 2017 yılında İzlanda Başbakanı offshore şirketleri ve vergi kaçakçılığıyla ilgili bir davada suçlu bulunarak istifa etmek zorunda kaldı.

Ancak, Finance Magnates’in haberine göre, tüm bunların dışında bankalar müşterilerine kendi paralarını nasıl kullanacakları konusunda adil ve gerçekçi olmayan kontroller sağlıyor. Bazı durumlarda ise müşterilerin paralarını çekmelerine bile izin verilmiyor. Peki değişim zamanı geldi mi? Tüm bu gelişmeler olurken, blockchain teknolojisinin yükselişe geçmesiyle birlikte bankacılığın geleceği de şekillenmeye başladı.

Şimdi 2021 yılında blockchain teknolojisi birçok merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) mobil uygulamaları ve projelerine ev sahipliği yapıyor. Bu uygulamalar ise gelişmiş teknolojileri sayesinde, neredeyse bankalara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Blockchain teknolojisinin oldukça fazla avantajı var. Aynı zamanda aracısız olması nedeniyle güvenli ve aracılık ücreti de bulunmuyor. Bununla birlikte kullanıcı verileri için gizlilik sağlıyor.

Bu avantajlardan en büyüğünün ise kimlik doğrulamanın doğrudan blockchain üzerinde gerçekleşmesi. Bu süreç insansız ilerliyor, bu nedenle de insan hataları bulunmuyor.

Blockchain üzerinde bankacılık

Zaman geçtikçe giderek daha fazla insan varlıklarını blockchain sistemi üzerinde tutmanın faydalarını görüyor. Bunun nedenlerinden biri de gelirlerinizi ve kazançlarınızı blockchain üzerinde tutmanın sağladığı pasif getiriler. finansgundem.com'un derlemesine göre, geleneksel finansal hizmetler sektöründe sıfıra yakın faiz oranlarının sunulduğu bir dönemde blockchain’in kullanıcılara sağladığı %6 ila %10’luk getiriler kullanıcılar için kazanç oluşturuyor.

Kripto borsaları ve DeFi mobil uygulamaları fiziki finansal kurumlara duyulan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırabilecek hizmetler ve faydalar sunuyor. Örneğin coin.space kripto alanında, bankaların sunduğu hizmetlere oldukça fazla benzerlik taşıyan hizmetler sunuyor. Bankaların bu modern blockchain versiyonları, cüzdan kullanıcıları için 4 katmanlı bir güvenlik yaklaşımı sayesinde benzeri görülmemiş bir güvenlik sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “hacklenmeye karşı bankalar düzeyinde bir güvenlik sağlıyoruz ve erişim hakkı olmayanları dışarıda tutmak için doğrulama sistemimiz var” dendi. Coin.space kullanıcılarının 20 milyonun üzerinde cüzdanı bulunuyor ve şimdiye kadar 120 milyar dolarlık işlem yapıldı. Sektördeki en düşük ücretlerle hizmet veren şirket, kripto alanında en çok kullanılan cüzdanlara sahip.

Zamanla bankaların sunduğu hizmetleri sunan daha fazla blockchain temelli DeFi projeleri göreceğiz. Bankacılığın geleceği merkeziyetsizleştirilmiş olacak.

Bitcoin, yatırım yapan şirketleri de vurdu!

 

Kripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!

 

2021’in e-ticaret ödeme trendleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)