BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnne, baba ve oğul, 138. saatte kurtarıldı ----

Anne, baba ve oğul, 138. saatte kurtarıldı

Anne, baba ve oğul, 138. saatte kurtarıldı
11 Şubat 2023 - 16:00 www.finansgundem.com

Depremlerden etkilenen Hatay'daki bir enkazdan, depremden 136 saat sonra iki kişi kurtarıldı. Öte yandan bir enkazdan, baba Celal, eşi Yasemin ve oğulları Ensar Taşhan, depremden 138 saat sonra sağ çıkarıldılar

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

138 saat sonra anne, baba ve oğuldan güzel haber 

Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından yıkılan Kiraz Apartmanı'nda arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, enkazdan ses alınması üzerine çalışmaları yoğunlaştırdı.

Ekiplerin çalışması sonucu baba Celal, eşi Yasemin ve oğulları Ensar Taşhan, depremden 138 saat sonra sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

136 saat sonra gelen iki mucize 

Haytay'da enkaz altında bir kişinin olduğunu saptayan ekipler, depremden 136 saat sonra 57 yaşındaki Macide Hakemati'yi enkazdan sağ çıkardı.

Sedyeyle ambulansa taşınan yaralı kadın, hastaneye kaldırıldı.

Haytay'da ekiplerin 136 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardığı 57 yaşındaki Mehmet Söze de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

133'üncü saatte mucize kurtuluş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, depremde yıkılan evlerinin enkazından 133 saat sonra sağ olarak kurtarılan Barış Kuzucuoğlu, yanındaki 1 litre kolayı içerek hayatta kaldığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'ın Besni ilçesi 15 Temmuz Mahallesi'ndeki Eray Apartmanı da çöktü. Binanın enkazında kalan Barış Kuzucuoğlu, 133 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan Barış Kuzucuoğlu, deprem sırasında playstation oynadığını söyledi. Yanında 1 litre kola olduğunu ve enkazda kaldığı sürece içtiğini belirten Kuzucuoğlu, "Kola içerek hayatta kaldım" dedi. Kuzucuoğlu, ilk müdahalenin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.


Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından İslahiye'de yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti.

UMKE, JÖAK, Polis Arama Kurtarma ekipleri, çalışmalarını Fevzi Paşa Mahallesi Kardelen Apartmanı enkazında sürdürdü.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altındaki 4 yaşındaki Şengül Karabaş ile iletişim kurdu. Çocuk, 12 saatlik çalışma sonucu enkazdan yaralı çıkarıldı.

Depremin 132. saatinde kurtarılan küçük kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaklaşık 10 dakika sonra da enkazdan küçük kızın babası Sezai Karabaş çıkarıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra sedyeye yatırılan baba Karabaş, kurtarma ekibine "Allah sizden razı olsun. Eşim de benden önce çıkmaya çalışmıştı ama yetişemedi galiba. Kapının orada olacaktı" diye seslendi.

Babanın kurtarılmasının ardından vatandaşlar alkışlarla ekibe teşekkür etti. Bu sırada arama kurtarma ekipleri de vatandaşlara, "Halen işimiz bitmedi. İşi olmayan burayı boşaltsın. Kurtarma çalışmamız devam edecek. Halen iş bitmedi" diye seslendi.

HATAY'DA ENKAZ ALTINDA KALAN RADYOLOJİ TEKNİSYENİ DEPREMİN 132. SAATİNDE KURTARILDI

Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Samandağ ilçesinde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından 132. saatte bir kişi sağ çıkarıldı.

Bedrican Tektaş Apartmanı'nın enkazında görev yapan Uşak Belediyesi, Uşak MEB AKUB, İHH, AFAD, UMKE, Tüpraş, polis, jandarma, Lefkoşa Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve Fransız Köpekli Arama Timi (ULİS) ekipleri, göçük altından ses geldiğini tespit etti.

Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, Pazarcık merkezli ilk depremin 132. saatinde, 33 yaşındaki radyoloji teknisyeni Adil Cemali'yi kurtardı.

Cemali, bölgede hazır bekleyen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

BUGÜN ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILANLAR

Depremin 129.saatinde 6 kişilik Aslan ailesi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Kazım Kaya: UMKE ile çalışan Bitlis AFAD ekipleri, Sümerevler Mahallesi'nde yıkılan Özer Apartmanı’nın enkazında çalışma yürüttü. Ekipler, 129. saatte Kazım Kaya'yı (72) enkazdan sağ çıkardı. Kaya, sedyeye alınıp, ambulansla hastaneye götürüldü.

Ülkü: Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Necip Fazıl Kısakürek Apartmanı'ndan 128. saatte bir çocukla iletişim kuruldu. Marketin enkazındaki Ülkü, kurtarma ekiplerine 'Yaşıyorum' dedi.

2 aylık bebek: Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından afet bölgelerinde görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, enkaz altında yaşam mücadelesi veren minik bir cana 128. saatte ulaştı. Ekipler, Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan binanın enkazında kalan 2 aylık bebeği kurtardı.

Sadık Tunç: Adıyaman'da 7 katlı binanın enkazında kalan Sadık Tunç, 125 saat sonra kurtarıldı. Kurtarıldıktan sonra ilk olarak çocuklarını soran Sadık Tunç, çocuklarının da hayatta olduğunu öğrendikten sonra şaşkın bir halde etrafa bakındı. Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, madencilerden oluşan kurtarma ekipleri ise birbirlerine sarılarak Tunç'u sağ kurtarmanın sevincini yaşadı.

Halime Gürbüz: Malatya'nın Battalgazi ilçesinde enkaz altında kalan 83 yaşındaki kadına 124,5 saat sonra sağ ulaşıldı. Yıkıntıların arasından ses geldiğini tespit eden ekipler, uzun uğraşlar sonucu 83 yaşındaki Halime Gürbüz'ü kurtarmayı başardı.

Asya: Hatay Merkez, İbrahim Melis apartmanı enkazından 2 yaşındaki Asya, jandarmanın özel kurtarma birlikleri tarafından sağ olarak çıkarıldı. Durumu iyi olan minik Asya tedbiren hastaneye kaldırıldı. Adını kendisi söyledi. Henüz ailesi bulunamadı.

Maşallah Çiçek: Depremde yıkılan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü kurtarma çalışmaları devam etti. Çalışmalarda enkaz altından 122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Çiçek, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Menekşe Kabak: Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, 70 yaşındaki Menekşe teyze ekiplerin yoğun çalışmasının sonucunda enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma ekiplerine enkaz atından el sallayan Menekşe teyzenin sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Kamil: Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 119 saattir yıkıntılar altında olan 16 yaşındaki Kamil, Kırgız, Rus ve AFAD ekiplerinin ortak çalışmalarıyla enkaz altından sağ kurtarıldı. 119. saatte enkazdan sağ çıkartılan Kamil'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Üzerinde Fenerbahçe formasıyla enkazdan kurtulan lise öğrencisi Kamilcan'ın yetkililere "Bugün günlerden ne?" diye sorduğu ve depremin ertesi günü Fenerbahçe'nin maçı olduğu için geceden formayla yattığını söylediği ifade edildi.

Mesut: Adıyaman'da depremin 113. saatinde enkazdan çıkarılan Mesut isimli çocuk, Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler'e seslendi.

Sağlık ekipleri ambulansla hastaneye götürülen Arda Güler hayranı Mesut'a “Şu anda Arda Güler bizi izliyor. Arda Güler'e ne demek istersin?” diye sordu. Mesut “Arda Güler ağabey seni çok seviyorum Fenerbahçe'yi kurtarmaya devam et. Ağabey hocaya bir de söyleyin seni de oynatsın. Seni oynatmıyor” cevabını verdi.

Videonun sosyal medyada yayılmasından kısa süre sonra genç futbolcu Arda Güler’den depremzede Mesut’a cevap geldi. Twitter'dan video paylaşan Arda Güler “Güzel kardeşim sen pes etmedin, sen başardın, mücadelenle bize umut oldun. Seni çok seviyoruz. Kendine çok dikkat et. İnşallah yüz yüze görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Döne Gül Bitmiş: Kahramanmaraş'ın Trabzon Caddesi'ndeki 7 katlı Anadolu Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten ekipler, 46 yaşındaki Döne Gül Bitmiş'i depremden 112 saat sonra sağ olarak kurtardı. Bitmiş, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Depremzedeyi enkazdan çıkaran ekipler büyük sevinç yaşadı, gözyaşı döktü

128. saatte mucize kurtuluş: Arda enkazdan sağ çıkarıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremin 128. saatinde, Hatay'ın Antakya ilçesindeki binanın enkazında mahsur kalan 13 yaşındaki Arda Can Övün, yaralı kurtarıldı. 

Görevliler, koridor açarak isminin Arda Can Övün olduğu belirlenen 13 yaşındaki çocuğa ulaştı. Çocuk, ekiplerin çalışmasıyla enkazdan depremin 128. saatinde çıkarıldı.

Övün, ekiplerin nasıl olduğunu sorması üzerine elini kaldırdı.

Çocuk, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'da enkaz altında kalan uzman çavuş ve eşi 128 saat sonra kurtarıldı.

ADIYAMAN'DA BİR ÇİFT 128 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen depremlerin ardından Zeyd Caddesi'ndeki 8 katlı bir binanın enkazında çalışma yürüten jandarma ekipleri, 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi.

Hatay'da bina çöktü, kurtarma ekibinden 2 kişi enkazda kaldı

 

Erdoğan: 1999 depreminden üç kat daha büyük!

 

Tek parça halinde yıkıldı!

 

Depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

 

Bir müteahhit daha gözaltında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)