BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: 1999 depreminden üç kat daha büyük!----

Erdoğan: 1999 depreminden üç kat daha büyük!

Erdoğan: 1999 depreminden üç kat daha büyük!
11 Şubat 2023 - 14:52 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu: 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcı. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilecek, üniversite ve yurtlar depremzedelere hizmet verecek. Asker alımları ertelenecek


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı'ndaki çadır kenti ziyaret etti. Depremzedelerle konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini belirten Erdoğan, üniversite binaları ve KYK'ların da depremzedelerin barınma ihtiyaçları için kullanılacağını söyledi. Erdoğan, deprem bölgesinde mart ve nisan celbinde askere gidecekler için erteleme kararı verildiğini ifade etti. 

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremlere ilişkin, "Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 97 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışmaların sonlandırıldığı bölgedeki ekipleri yıkımın daha ağır olduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 160 bin personelin, 10 ilde bilfiil çalıştığını belirtti.

"Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize güvenin, bize inanın. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta sokakta bırakmadık ve bırakmayız. Yüz binlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz.

Halihazırda yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 160 bin personelin, 10 ilde bilfiil çalıştığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

'Haklarını ödeyemeyiz'

"Reklam, şöhret veya gündem olma peşinde koşmayan o gizli kahramanların hakkını ödeyemeyeceğimizi iyi biliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı odaklar, siyasi partiler, STK'lar ahlaksızca, edepsizce, birlik beraberliğin tavan yapması gereken dönemde saldırının peşinde. An birlik olma anıdır." dedi.

'Üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçilecek'

Erdoğan, depremzedelerin barınmasına ilişkin, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını bu işlerde kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

Asker celplerine erteleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerin mart ve nisan celplerinin mayısa ertelendiğini bildirdi.

"Kaos tüccarlarına taviz yok"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'dan sonra gitti Şanlıurfa’da da Turgut Özal Parkı’nda kurulan çadır kentte açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 bin 848 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 104 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremzedelerimizin sıkıntılarını hafifletecek, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları birer birer devreye alıyoruz" dedi.

"Sadece MEB'e bağlı okul, yurt, uygulama otelleri ve öğretmenevlerinde 460 bin vatandaşımız barınıyor. Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin kişi var" diyen Erdoğan, "Vatandaşları aç, açıkta bırakmamak, çaresiz ve sahipsiz hissettirmemek adına gereken neyse hepsini yapıyoruz, yapacağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle sosyal medya üzerinden yalan ve asılsız haberler yaymak suretiyle milletimizi kışkırtan kaos tüccarlarına karşı müsamahasız davranıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deniz Baykal'ın ailesine taziye

 

Erdoğan'dan yeni konutlar için 'bir yıl' sözü

 

Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız