BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray bahane para şahane----

Galatasaray bahane para şahane

Galatasaray bahane para şahane
03 Nisan 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

Real Madrid’le oynayacak olan Galatasaray hem yayıncı kuruluş D-Smart’ın hem de restoran ve kahvehanelerin yüzünü güldürdü

Real Madrid-Galatasaray maçının D-Smart’ta yayınlanacak olması kurumsal müşteri sayısını patlattı. Son bir haftada 20 binden fazla yeni aboneye ulaştıklarını söyleyen D-Smart CEO’su Ali Güven, “Kurumsal müşteriler yılda 2 bin liraya üye oluyor. Kahvehane ve restoranlarda şampiyonlar ligi heyecanını yaşamak isteyenler 3 lira ile 200 lira arasında değişen fiyatlarla maçı izleyip eğleniyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki başarısı üye sayımızı bu yıl 1 milyon 650 bine taşıdı. Gelecek yıl 2 Türk takımını Şampiyonlar Ligi’nde görmek istiyoruz” dedi.
YÜZDE 100 DOLU
Hürriyet'in haberine göre, Avrupa kupalarındaki başarının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Ali Güven, şu bilgileri verdi: “Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçından itibaren üye sayımızı arttırdık. Ayda ortalama 35-40 bin üye kazanıyoruz. Fenerbahçe’nin de UEFA’da yoluna devam ediyor olması bizim için çok önemli. D-Smart olarak 1.6 milyon aboneye ulaştık. Kurumsal tarafta 12 bin üyemiz bulunuyor. Bu üyeler taraftarlara maçı izletirken belli bir ücret alıyor. Yani hem kazanıyor hem kazandırıyoruz. Bu üyeliklerin yıllık abonelik ücretleri de çok yüksek değil. Maç günü bu mekanlarda doluluk oranı yüzde 100 oluyor. Yer bulmak çok zor.” Maç günü D-Smart üyesi olan 10 binin üstünde restoran, otel ve kahvehane 30 milyon lirayı aşacak ciro hedefliyor.
SON DAKİKAYA KADAR
Schalke maçından bu yana D-Smart çalışanlarının yoğun mesai yaptığını belirten Ali Güven, “Taraftarlar üyelik işlemlerini son dakikaya bırakıyor. İşadamı arkadaşlarım arayıp ‘maçı nasıl izleriz’ diye soruyor. Maç saatine kadar üyeliklere devam edeceğiz. Maç saatinde D-Smart çalışanlarının Türkiye’nin dört bir yanında kaçak izleyenleri tespit edeceğini belirten Ali Güven, “Evinden D-Smart’ı söken kahvehanede maç izletip para kazanıyor. Bunun önüne geçmek için maç saatinde ekiplerimiz sürekli gezecek ve yasal olmayan yollarla izleyenleri tespit edecek. Bunun cezası çok ağır. Hapis cezasına kadar gidebiliyor” dedi.
Fark 463 milyon Euro
ŞAMPİYONLAR Ligi çeyrek finalinde Galatasaray’ın rakibi olan Real Madrid futbolcu değerleri bakımından da Avrupa’nın lideri. İspanyol kulübünün futbolcu değerleri 605 milyon Euro’yu buluyor. Galatasaray’ın kadrosundaki futbolcuların toplam değeri ise 142 milyon Euro. Şampiyonlar ligi’nde Avrupa’nın en büyük 8 kulübü arasına kalan Galatasaray sahip olduğu futbolcu değeriyle 7’nci sırada yer alıyor. İşte Şampiyonlar Ligi’nde son 8’e kalan takımların futbolcu değerleri:
* Real Madrid 605 milyon Euro
* Barcelona 603 milyon Euro
* Bayern Münih 431 milyon Euro
* Juventus 320 milyon Euro
* Paris Saint-Germain 303 milyon Euro
* Borussia Dortmund 254 milyon Euro
* Galatasaray 142 milyon Euro
* Malaga 102 milyon Euro
Kaynak: Transfermarkt.com
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kartal03 Nisan 2013 09:14

    Galatasaray ve Fenerbahçe maçları her zaman kazandırmış.Şampiyonlar liginde oynamaları da bu durumda kazanç ve bol para kaçınılmaz.