BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da tüketici güveni arttı----

Fransa'da tüketici güveni arttı

Fransa'da tüketici güveni arttı
28 Kasım 2023 - 11:09 www.finansgundem.com

Fransız tüketiciler kasım ayında mali durumları konusunda biraz daha iyimser hissetti. Ülkede tüketici güven endeksi son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Fransız ulusal istatistik kurumu Insee tarafından derlenen tüketici güven endeksi bir önceki ay 84 iken 87'ye yükselerek son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tüketiciler arasındaki duyarlılık yine de 100 değeri ile temsil edilen uzun vadeli ortalamasının oldukça altında kalmaya devam ediyor.

Insee, endeksin çoğu bileşeninin Kasım ayında yükseldiğini, Fransız tüketicilerin yakın zamandaki ve gelecekteki kişisel mali durumlarına ilişkin biraz daha iyimser bir vizyon ortaya koyduklarını, ancak bu görünümün uzun vadeli ortalamanın altında kaldığını söyledi. Insee, aynı durumun kasım ayında iyileşen ancak nispeten zayıf kalan ana satın alma göstergesi için de geçerli olduğunu söyledi.

Fransa'da hizmet ve imalat PMI beklentilerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)