BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da hizmet ve imalat PMI beklentilerin altında kaldı----

Fransa'da hizmet ve imalat PMI beklentilerin altında kaldı

Fransa'da hizmet ve imalat PMI beklentilerin altında kaldı
23 Kasım 2023 - 11:30 www.finansgundem.com

Fransa'da mal ve hizmetlere olan talebin kötüleşmesiyle ticari faaliyetiler kasım ayında daraldı.

S&P Global tarafından derlenen kasım ayı HCOB Fransa hizmet sektörü öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ekim ayındaki 45,2 puandan 45,3 puan toparlansa da 45,6 puan olan beklentiyi yakalayamadı. Hizmet PMI 50 puan seviyesinin altında kalmaya devam ederek daralmaya işaret etmeyi sürdürdü.

Kasım ayı öncü imalat PMI değeri ise ekim ayındaki 42,8'den 42,6 puana geriledi ve 43,1 puanlık tahmininin de altında kaldı.

Hizmet ve imalat sektörlerini kapsayan kasım ayı bileşik PMI değeri ekim ayındaki 44.6'dan 44.5 puana gerileyerek 45.0 puanlık tahminlerin altında gerçekleşti.

Hamburg Commercial Bank ekonomisti Norman Liebke, "Fransız ekonomisi bir tür çıkmazda. Özellikle genel olarak ve yurtdışından gelen talepteki düşüşün de etkisiyle üretim üst üste altıncı ayda da geriledi. Her iki sektörün (imalat ve hizmetler) faaliyet seviyeleri Kasım ayında önemli ölçüde geriledi. Enflasyon tehdidi büyük ölçüde devam ediyor. En son PMI verileri fiyatların hala keskin bir şekilde yükseldiğine işaret ediyor ve bu da resmi enflasyon istatistiklerinin daha önce düşünülenden daha uzun süre beklenenden daha yüksek seviyelerde kalabileceğini gösteriyor" dedi.

Fransa'ya 1.7 milyar euroluk uranyum yatırımı

 

Fransa'da enflasyon geriledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)