BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da kuru hava tahıl hasatında geri dönüşü olmayan hasara neden olacak----

Fransa'da kuru hava tahıl hasatında geri dönüşü olmayan hasara neden olacak

Fransa'da kuru hava tahıl hasatında geri dönüşü olmayan hasara neden olacak
06 Mayıs 2022 - 12:22 www.finansgundem.com

Fransa'da önümüzdeki 10 gün içinde yaşanacak kuru ve sıcak havanın Avrupa Birliği'nin en büyük tahıl üreticisinin hasatında geri dönüşü olmayan hasara yol açacağı açıklandı.

Fransa'da teknik bir enstitüsü, yağışların yetersiz olduğu birkaç ayın ardından önümüzdeki 10 gün içinde Fransa'da yaşanacak kuru ve sıcak havanın Avrupa Birliği'nin en büyük tahıl üreticisinin hasatında geri dönüşü olmayan hasara yol açacağını ve küresel arz sıkıntısına ilişkin endişeleri artıracağını açıkladı.

Avrupa buğday piyasaları, Ukrayna'daki savaşın tahıl arzını azalttığı bir dönemde Fransa ve diğer bazı büyük üretici ülkelerdeki kuru havayla ilgili endişeler üzerine son günlerde hızla yükseldi.

Arvalis tarım enstitüsünden agronomist Jean-Charles Deswarte, 1 Ocak ile 10 Mayıs arasında Fransa'nın son 20 yılın ortalama yağışından yaklaşık % 30 daha az yağış alacağını ve bunun da toprağı daha fazla kuru havaya karşı hassas hale getireceğini söyledi.

Hava Durumu Tahmincisi Meteo France, "Önümüzdeki 10 gün boyunca yağış olmayacağını ve sıcaklıkların yüksek olacağını açıklıyor. Ekinler açıkça bununla başa çıkamayacak" dedi.

Fransa'yı karıştıran skandal: Macron zor durumda

 

Fransa'da enflasyon zirvede

 

Fransa ekonomisinde büyüme beklentilerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)